На юбилейната вечер „Севлиево 21 век” събра благотворително 62 хиляди лева

Вечерта премина под мотото  „Украсете нашето коледно дърво на даренията”

 

Една от най-успешните благотворителни кампании в своята история отчете бизнес сдружение „Севлиево 21 век”. В навечерието на Коледа – 18 декември, членовете на сдружението отбелязаха 30 години от създаването на съюза и събраха благотворително 62 хиляди лева. Средствата ще бъдат използвани за изграждането на новата спортно-тренировъчна зала в парк „Казармите”.

На събитието, което се превърна в кулминация на юбилейната за „Севлиево 21 век” година, присъстваха повече от 150 гости – основатели, настоящи и бивши членове, представители на общинското ръководство, на много неправителствени организации, приятели и съмишленици. Тържеството се проведе в парти зона „Кулинар”, а негов водещ бе телевизионният журналист Драго Драганов.

Вечерта премина под мотото  „Украсете нашето коледно дърво на даренията”. Всеки от присъстващите, вместо подарък, имаше възможността да закичи коледната елха с дарения. Средства бяха набрани и от благотворителен търг, предмети за който предоставиха председателите на сдружението. Така бизнесът в Севлиево успя да събере 62 хиляди лева. С тях общо набраната до момента сума за тренировъчната зала в парк „Казармите” минава 100 хиляди лева.

Новото спортно съоръжение е съвместна инициатива с Община Севлиево и според изготвения от общинската администрация проект ще струва близо 3 милиона лева. Общината е направила предложение до Министерство на финансите за включване на проекта за финансиране чрез републиканския бюджет през 2024 г., като част от капиталовата програма за общините. Предстои провеждане на процедури за избор на изпълнител и строителен надзор за обекта.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни