Даниел Петров: Кога ще бъде възложен ремонтът на пътя Севлиево – Козирог

Водеща!
Въпрос на народния представител от Габрово към министър Цеков

На проведения миналия петък Парламентарен контрол, народният представител от “Възраждане” Даниел Петров зададе въпрос на министъра на регионалното развитие и благоустройство Андрей Цеков във връзка с дългоочаквания ремонт на пътя Севлиево – Козирог. 
Народният представител от “Възраждане” Даниел Петров посочи, че години наред състоянието на голяма част от отсечките, изграждащи третокласния път Севлиево - Козирог, са в плачевно състояние, като на критични пътни участъци не е извършван ремонт от повече от 15 години с изключение на запълване на дупки в един от участъците и козметичен ремонт на един от мостовете.
“На места има пропаднали части от пътя, на други места са образувани коловози, вследствие на движението на тежкотоварни камиони, пътуващи от и до кариерата в село Ловни дол. В някои участъци движението с лек автомобил е почти невъзможно, както и изключително опасно в тъмната част на денонощието”, заяви Даниел Петров от парламентарната трибуна. 
В тази връзка той зададе следните въпроси на министъра: Има ли изготвен проект за основен ремонт на участъците от пътната отсечка, които се нуждаят от такъв и предвижда ли се да бъдат отпуснати средства за такъв, в краткосрочен план? 
Министърът на регионалното развитие и благоустройство отговори, че въпросът на народния представител от “Възраждане” касае два пътя от републиканската пътна мрежа, като и двата са включени в инвестиционна програма на Агенция Пътна инфраструктура, за периода 2023 - 2026 година, с фокус основен ремонт и укрепване на свлачищни процеси, а по отношение на останалите участници ще бъде проведена обществена поръчка, която да обезпечи ремонтните дейности по тях. 
Даниел Петров заяви, че се надява обществените поръчки за ремонтни дейности по проблемните отсечки да бъдат организирани в настоящата инвестиционна програма, а най-доволни биха били жителите на близките села, защото проблемът датира от дълги години и е предизвикал десетки жалби на граждани и до Общината, и до АПИ. 

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни