Служителите на Община Габрово почистиха парк „Баждар” и събраха боклуците разделно

	Служителите на Община Габрово почистиха парк „Баждар” и събраха боклуците
Служителите на Община Габрово
Служителите на Община Габрово почистиха парк „Баждар” и събраха боклуците разделно. Включването в националната кампания „Да изчистим България за един ден” в събота бе продължение на традиционните инициативи на Община Габрово за пролетното почистване на г

 
Усилията на част от служителите бяха насочени за почистване на детската площадка в парк „Баждар”. Днес това място е доста опасно за посещение от майки с деца, а и люлките отдавна вече ги няма. Но затова пък отпадъците показват, че то е доста посещавано от млади хора.
„Прораслата прясна пролетна трева скриваха грозната гледка от изхвърлени опаковки, празни пластмасови бутилки и чаши, начупени стъкла, консервни кутии, кенове, цигарени фасове” – разказа Ирена Герогиева от пресцентъра на Общината.  Свое убежище в парка бяха намерили и интересни предмети като стара прахосмукачка и слушалка от телефон. Природата може да прикрива  нашите грешки, но не може да ги извини. Тя няма да ни прости, ако продължаваме, заради нехайство или неосъзнаване на безотговорното си поведение спрямо нея, продължаваме безразборно да изхвърляме ненужните  предмети. Трябва по-често да се замисляме не само къде, но и как изхвърляме отпадъците. Нека не забравяме, че природните ресурси са ограничени и не трябва да ги пилеем.  Един от начините да ги пестим е да събираме отпадъците разделно. Така те ще бъдат рециклирани и използвани повторно” – коментира тя.
Очакваме днес обобощените резултати от участието на жителите на община Габрово и областта в кампанията „Да изчистим България за един ден.”

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни