Симона и Яна се завърнаха от „Нека да е лято” със Златни слънца

	Симона Захариева и Яна Димитрова от вокална формация „Upstream Voices”,
Симона и Яна се завърнаха от „
Симона Захариева и Яна Димитрова от вокална формация „Upstream Voices”, с вокален педагог Ценка Горалова, спечелиха първи награди от националния конкурс за изпълнители на популярна музика „Нека да е лято” в Павликени.

 Конкурсът се организира за трета поредна година от Министерството на културата, за да се помогне на младите таланти да покажат своето певческо майсторство. Надпеварата е под патронажа на кмета на града Емануил Манолов. 
На откритата сцена в Летния театър на Павликени много млади надежди от цяла България, Румъния и Македония се състезаваха в четири възрастови групи. В категорията от 9 до 13 г. първа награда – диплом и Златно сърце на равнината, грабна 12-годишната севлиевка Симона Захариева. Мони се представи блестящо с песните „Очакване” на Развигор Попов и „Listen” из репертоара на Бионсе. Яна Димитрова се класира първа в трета възрастова група до 17 години и също бе удостоена с диплом, парична премия и красивото Златно слънце, изработено от бижутера на звездите Костантин Костов. Тийнейджърката бе категорична в изпълнението на хитовете „Последен рок” на Петя Буюклиева и „Little party” из филма „Великият Гетсби”. Миналата година Яна спечели специалната награда на кмета на Павликени, а сега й предстои участие в конкурс в Словения, информира Ценка Горалова.
Най-голямата изненада за севлиевската група  беше третата награда на Иван Димитров, състезавал се в четвърта възрастова група до 30 години. Той участва за втори път на конкурса, изпълни прекрасно и с много чувство песните „По-добре” на Ники Манолов, „Incomplete” на Backstreet boys и съвсем заслужено се завърна с трета награда. „Това е голямо постижение за всички наградени, тъй като „Нека да е лято” е един от малкото конкурси, на които няма дублирани награди” - коментира вокалният педагог Ценка Горалова.
От вокална формация „Upstream Voices” в надпреварата участваха още Гала Ботева и Сияна Калоянова, които заслужиха аплодисментите на журито с председател композиторът и текстописец Михаил Белчев. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни