Силен старт на шампионата по раликрос за Стойно Георгиев и „АРА Моторспорт”

Топ новина! <p>Успешен старт на сезона в родния шампионат по раликрос за
Силен старт на шампионата по р

Успешен старт на сезона в родния шампионат по раликрос за Стойно Георгиев и „АРА Моторспорт“. Габровският пилот завърши втори в Дивизия 1 в първата надпревара за сезона, в Мадан.

Тази година първенството по раликрос се провежда по нови правила. Автомобилите са разделени в три групи - Дивизия 1 за машини до 1600 кубика, Дивизия 2 - до 2000 кубика, и Дивизия 3 - над 2000 кубика, като класирането е само в групите, без разбивки по класове. Това прави надпреварата доста по-оспорвана и за да бъде конкурентен, Стойно Георгиев повиши мощността на двигателя на своето „Сузуки Суифт“ от 1300 на 1600 кубика и го оборудва с нова скоростна кутия.
На калното трасе в Мадан, в конкуренция с още 12 пилоти в Дивизия 1, габровският пилот си осигури място на финала с четвърто време в квалификациите, но пък трябваше да потегли от доста неудобна позиция. Състезателните шест обиколки започнаха зле и веднага след старта Георгиев се озова на последното, шесто място. Това обаче му даде възможност да демонстрира пилотските си умения. Той започна да изпреварва един по един съперниците си и едно завъртане преди края вече беше на втората позиция, която успя да съхрани, с аванс от 2 секунди пред третия - Владимир Димитров от АМК „Ботевград“ с „Дайхацу Шарад“. Победител, със сериозен аванс пред останалите, стана Емил Минчев от „Старт Н“ (Криводол) със „Субару Джъсти“.
Още един пилот защитава името на „АРА Моторспорт“ в Мадан и това беше разградчанинът Радостин Генчев с „Фолксваген Голф“. Той се състезава в Дивизия 2 (до 2000 кубика) и завърши трети, след Пламен Цветанов от АСК „Жико МС“ с „Опел Корса“ и Андрей Колев от „Старт Н“ (Криводол) със „Субару Вивио“.
Спечелените общо 33 точки от двамата пилоти на габровския клуб (Стойно - 18, Радостин - 15) наредиха „Ара Моторспорт“ на трето място в отборното класиране за кръга, след „Старт Н“ (Криводол) и АСК „Жико МС“ (Видин).
Следващият кръг от надпреварата по раликрос е насрочен за 17-18 май в Монтана. Освен в родното първенство обаче Стойно Георгиев планира да участва и в стартовете от румънския шампионат. Миналата година той спечели титлата в клас Х1 в северната ни съседка и през тази ще се опита да защити шампионския си трофей, ако успее да се справи с подсигуряването на финансови средства. В изминалата надпревара габровският пилот беше подпомогнат от СД ЦЕН - Габрово и „Ауто плюс“ - Габрово, като огромното му желание е партньорството с двете фирми да продължи и в бъдеще за постигане на още успехи.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни