Тедор Кабакчиев стана шампион на Испания

Водеща! 50-ot-obscho-146-tochki-Teodor-specheli-v-posledniya-kr-g
50 от общо 146 точки Теодор спечели в последния кръг
В Алмедина габровският талент взе нужните му 50 точки

Габровската звезда в световното хард ендуро Теодор Кабакчиев (КТМ) спечели титлата на Испания. Състезаващият се с подкрепата на „Еконт“ роден талант не даде шанс на конкурентите си в последния пети кръг от испанския шампионат по хард ендуро, проведен в Алмедина, и взе 50 точки, които му отредиха първото място в крайното класиране за сезон 2023.
Теодор беше крайно мотивиран и зададе недостижимо за конкурентите си темпо. В предвиденото време от 3 часа Кабакчиев завъртя 9 обиколки на трасето, най-бързата от които за 19:37 минути. Никой от останалите пилоти не успя да слезе под 21 минути за тур. 9 обиколки направи и вторият - Марк Риба Лазаро (Бета), но той беше с 10 минути по-бавен от българския шампион. Третото място в Алмедина с 8 завъртания на трасето в контролното време зае Марк Сера (КТМ).

В крайното генерално класиране за испанския шампионат Теодор Кабакчиев грабна златото със 146 събрани точки от петте проведени кръга. Габровският талант спечели три от надпреварите – в Кантория, Орензе и Алмедина. В Овиедо завърши втори, а в Ла Клуа – трети. Вицешампион на Испания със 126 точки стана Марк Риба Лазаро, а бронза остана за Франсеск Морет Клота, който събра 116. Общо 36 пилоти взеха точки от проведените пет кръга. Сред тях е и друга звезда на световното хард ендуро – испанецът Марио Роман (Шерко), който спечели стартовете в Ла Клуа и Овиедо, но пропусна другите кръгове и завърши на 9-та позиция.
Теодор продължава подготовката си за последния старт от Световния шампионат по хард ендуро – немското „24MX Getzenrodeo“, което ще се проведе на 4-ти ноември. Във временното класиране пилотът на „Еконт“ е на 4-та позиция с актив от 57 точки. Лидер със 107 точки е пилотът на КТМ Мануел Летенбихлер (Германия), следван от заводския състезател на „Хускварна“ Били Болт (Великобритания), който е с 81. На трета позиция е друг пилот на КТМ – канадецът Тристан Харт със 73 точки. Само на точка зад Теодор е Марио Роман (Испания), следван на още три от съотборника си в "Шерко" Уейд Янг (Южна Африка).  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни