Четвърто място за Теодор Кабакчиев в Световния шампионат два кръга преди края му

Teodor-Kabakchiev
Теодор Кабакчиев
Габровският супер талант Теодор Кабакчиев (КТМ) е на крачка от подиума в генералното класиране на Световния шампионат по хард ендуро на FIM два кръга преди неговия край.

 Състезаващият се за „Тийм България“ с подкрепата на „Еконт“ роден шампион спечели нови ценни точки, завъшвайки на пето място в шестия кръг за сезона. Надпреварата се проведе отвъд океана - в Сикуочи, Тенеси, САЩ.
„Red Bull Тенеси Нокаут екстрийм ендуро“ е много интригуващо състезание във формат на елиминации. След квалификационна обиколка и две нокаут-надпревари, от общо 60 пилоти до същинското състезание от 30 минути плюс 1 обиколка достигат само най-добрите 20. Теодор отново показа отлично каране, с трети места и в двете пресявки. Във финала талантът ни завърши пети и добави нови 11 точки към актива си за сезона. Кабакчиев вече е четвърти във временното генерално подреждане с 63 точки, само на 6 зад легендата Греъм Джарвис (Великобритания, Хускварна). Лидер е заводският пилот на „Шерко“ Марио Роман (Испания) с 88 точки, с една по-малко има звездата на КТМ - германецът Мануел Летенбихлер.
Борещите се за световната титла Летенбихлер и Роман завършиха съответно втори и трети в Тенеси. Над всички беше в Северна Америка беше канадецът Тристан Харт (КТМ), който постигна първата си победа в шампионата на FIM. Четвъртата позиция зае Уейд Уънг (Южна Африка, Шерко). След Теодор завършиха Райдър Леблонд (САЩ, КТМ), Алфредо Гомес (Испания, ГасГас), Греъм Джарвис (Великобритания, Хускварна), Коди Уеб (САЩ, Шерко) и Давид Циприян (Чехия, КТМ).
„5-та позиция за „Тийм България“ с подкрепата на „Еконт“! Денят започна с квалификационна обиколка, след което имахме две дълги елиминационни надпревари, за да останат само най-добрите 20 за същинското състезание. Трасето беше пълно с мокри и хлъзгави камъни. Подобрил съм определено представянето си на скалисти препятствия, но все още имаме върху какво да работим. Всяко следващо състезание за мен е по-силно и по-добро! Благодаря за невероятната подкрепа на „Еконт“ и на всички, които ме се вълнуват от представянето ми. Хора, вие сте страхотни!“, написа Теодор след състезанието.
Предпоследният старт от световния шампионат отново е в Северна Америка - „Red Bull Outliers“ в Канада на 27 и 28 август. Сезонът ще завърши с „24MX Hixpania Hard Enduro“ в Испания на 7 и 8 октомври.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни