Росен Плевнелиев: „Нека работим достойно, нека действаме мъдро и надграждаме по националния идеал на българите”

СТЕФКА БУРМОВА		„Нека работим достойно, нека действаме мъдро, нека надграждаме по
Росен Плевнелиев: „Нека работи
СТЕФКА БУРМОВА „Нека работим достойно, нека действаме мъдро, нека надграждаме по пътя на националния идеал на българите за европейско развитие и просперитет – заяви президентът Росен Плевнелиев в речта си пред хилядите българи, изкачили връх Шипка за нац

  
    „Нека работим достойно, нека действаме мъдро, нека надграждаме по пътя на националния идеал на българите за европейско развитие и просперитет – заяви президентът Росен Плевнелиев в речта си пред хилядите българи, изкачили връх Шипка за националните чествания на 136 години от Августовските боеве. - В нашите ръце е продължението на делото на опълченците, зад нас са хиляди славни герои, пред нас е животът на нашите деца“.
    Президентът не участва в панихидата за годишнината, която се състоя на Соколския манастир,   на нея присъстваха вицепремиерът Даниела Бобева, областният управител Николай Григоров, кметът на Габрово Таня Христова. След панихидата те се отправиха пеш към върха. Седем километра преди финала към тях се присъедини и президентът Плевнелиев. Всички те присъстваха на тържественото издигане знамената на държавите, чиито синове са паднали за нашето освобождение. Пилоните за тях и знамената са осигурени от габровския „Ротари клуб“.
    Хиляди българи изкачиха паметния връх, за да отдадат почетта си към предците. Млади и стари с националния трибагреник в ръка пристигнаха тук пешком, с велосипеди или с автобуси, но всички те изкачиха стъпалата до Паметника на свободата.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни