Михаил Миков: „Свободата не слиза при народа, народът трябва да се изкачи при Свободата”

СТЕФКА БУРМОВА		„Свободата не слиза при народа, народът трябва да се
Михаил Миков: „Свободата не сл
СТЕФКА БУРМОВА „Свободата не слиза при народа, народът трябва да се изкачи при Свободата“, цитира думите на Симеон Радев в Габрово в пламенното си слово на тържествената заря-проверка по повод 136 години от Августовските боеве на Шипка в петък председате

„Свободата не слиза при народа, народът трябва да се изкачи при Свободата“, цитира думите на Симеон Радев в Габрово в пламенното си слово на тържествената заря-проверка по повод 136 години от Августовските боеве на Шипка в петък председателят на Народното събрание Михаил Миков. Според него днес ние живеем в условия на икономическа и социална криза, която се засилва от усещането за неравенство между хората, но сме длъжни да намерим сили и воля за обединение помежду си. „На такива святи дати ние трябва да търсим сили за обединение между институциите, между партиите, между централната и местната власт, между българските граждани – призова той. - За да може днес с волята и силата на тези, които дадоха живота си преди 136 години, да преодоляваме трудности. За да има България, да сме горди с България, за да е свята кръвта, пролята преди 136 години на поднебесния връх Шипка“.
    В петъчната вечер на пл. „Възраждане“ се събраха стотици габровци да проявят съпричастността си с подвига на опълченци, руски, белоруски, украински, фински, румънски воини отпреди 136 г. Те се вълнуваха от прекрасните произведения, изпълнени от Гвардейския представителен духов оркестър и от песните и танците на формациите от Ансамбъла на въоръжените сили на България.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни