Китайска строителна компания заяви интерес за тунела под Шипка пред Григоров

Държавната строителна компания в Китай заяви интерес към строителството на
Китайска строителна компания з
Държавната строителна компания в Китай заяви интерес към строителството на тунел под връх Шипка. Това стана ясно по време на проведена среща днес на областния управител на Габрово Николай Григоров с Уанг Фуганг – маркетинг мениджър на компанията за Центра

„Инвеститорският интерес на китайската компания в  България и по-точно за строителството на тунела под Шипка е много сериозен“ - коментира пред репортер на „100 вести“ областният управител Николай Григоров. - Преди да дойдат в Габрово, те са водили разговори с представители на правителството по този проект и в Габрово са дошли, за да получат подробности за него.
По време на срещата китайският мениджър заяви, че тяхната компания има вече разкрит офис в Букурещ и възнамеряват да открият такъв и в България. Но за целта трябва да имат конкретни проекти за реализиране. Той вече е препоръчал в главния офис на фирмата проекта за тунела под Шипка, информирал ги е, че той е много важен за България и е част от трансевропейския коридор № 9“ - заяви областният управител Николай Григоров. Той съобщи още, че информирал гостите за развитието на проекта до момента, както и това, че е приоритетен за ОП „Транспорт“.
„След срещата те са посетили обхода на Габрово и на място са се запознали с проекта. Това, че има инвеститорски интерес към изграждане на тунелното съоръжение, е хубаво. Такъв има заявен и от други чуждестранни компании. Китайците казаха, че искат да го изградят на концесия. Друг е въпросът какво ще реши правителството. До края на тази седмица ще имам срещи, от които ще има повече информация за проекта за тунела, както и за неговото включване в ОП „Транспорт“ - заяви областният управител Николай Григоров. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни