Календарът “Дързостта да бъдеш първи” - издание на Сдружението на работодателите, 2000 броя вече са изпратени

	Над 2000 екземпляра от третото издание на „Дързостта да бъдеш
Календарът “Дързостта да бъдеш
Над 2000 екземпляра от третото издание на „Дързостта да бъдеш първи“ вече са достигнали до своите адресати, съобщи за „100 вести“ председателят на Сдружението на работодателите и индустриалците в Габрово Мариян Костадинов.

Част от неговите получатели са бизнес контактите на членовете на сдружението, а останалите са разпространени в общините и областните управи в страната. Изданието се състои от две части – календар и тефтер, посветени на иновациите. В тях са отбелязани имената на видни габровци, допринесли за напредъка на държавата ни. 

„Вече трета година ние издаваме „Дързостта да бъдеш първи“ и с всяка измината година интересът към него нараства – подчерта Мариян Костадинов. – Затова всяка следваща година ние правим по-големи поръчки, тъй като изданието се приема като нещо уникално. Ние всички вярваме в развитието и просперитета на Габрово като град на първооткриватели, изобретатели, новатори, на творчески и научно-технически колективи, дръзнали да бъдат първи. И през изминалата година основната цел на проекта беше да покаже както на днешните габровци, така и на всички българи, че има с какво да се гордеем, да продължаваме да надграждаме стореното от нашите съграждани и да имаме достойно самочувствие. Изданието е своеобразна реклама на габровската индустрия от изминалите векове до днес. В третото издание на „Дързостта да бъдеш първи“ попадаш на страници, които отвеждат до личности и изобретения, белязали развитието ни като техническа нация и представляват габровския принос в научно-техническото развитие и иновациите.“
Председателят на бизнес сдружението уточни, че основните инициативи, върху които е работило то, са две – тазгодишното отбелязване на 137 години от героичните Августовски боеве на Шипка и изданието „Дързостта да бъдеш първи“. И двете са били реализирани с подкрепата не само на бизнеса, но и на държавни и общински институции от Габрово и Стара Загора – Държавен архив, габровският Регионален музей, Национален музей „Шипка-Бузлуджа“, библиотека „Априлов-Палаузов“, РИО, Ротари клуб, на цялата габровска общественост. Става дума за почистването на паметните плочи и пилоните със знамената на страните участнички в сраженията, които са поставени на паркинга в подножието на Шипка, почистването и освежаването на оръдията и паметника на върха.
Мариян Костадинов припомни и останалите инициативи, които организира и финансира СРИГ за 137-та годишнина от боевете на Шипка – осигуряването на наградния фонд, облеклото и необходимите атрибути за състезателите, които се включиха в изкачването на стъпалата към паметника. Другата инициатива, зад която беше застанал лично той, е свързана с поставянето на монумент на вечния огън в криптата на паметника като символ на родовата памет. Бронзовата пластика „Вечен огън“ е изработена от габровския скулптор Адриан Новаков. „Горящият денонощно вечен огън в криптата е в памет и благоговение пред саможертвата на загиналите наши и чужди воини, които със своя героизъм промениха хода на историята и донесоха така жадуваната свобода за всички българи“ – отбеляза председателят на сдружението. Третата мащабна инициатива, която беше финансирана от сдружението, е изработването и поставянето на озвучителна система около паметника „Шипка“ и чрез която на определен интервал от време звучаха Вазовите „Опълченците на Шипка“ в изпълнение на неповторимия български актьор Константин Кисимов.
Мариян Костадинов не пропусна да припомни и за международните контакти на сдружението, което след месец ще навърши своята първа година. А те са с представители на бизнеса и местната власт от сръбската община в Ниш – Медиана. За установяването на първите опознавателни бизнес контакти в Габрово бяха Небойша Кристич, кмет на централната градска община в Ниш – Медиана, председателят на ОбС Зоран Стоянович, Бранислав Михайлович, председател на Регионалната камара на предприемачите, директорът на Спортния съюз на Ниш Миролюб Кристич, както и представители на няколко големи местни компании в Ниш, които желаят да работят съвместно с габровски фирми.
„Още през този месец ще организираме следновогодишен бал, по време на който ще отчетем дейността на Сдружението на работодателите и индустриалците през 2014 година и ще представим новите инициативи на сдружението – информира Мариян Костадинов. – По време на това събитие ще връчим грамоти на нашите дарители, съдействали за осъществяването на идеите ни, ще представим пред обществеността всичко, свършено дотук от нас, и това, което предстои да направим през 2015 година.“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни