„Идеал Стандарт-Видима“ инвестира 6 млн. лева само за 2013 г., а за 22 години инвестициите са над 120 млн. евро

Само за 2013 г. „Идеал Стандарт-Видима“ инвестира 6 млн. лева,
„Идеал Стандарт-Видима“ инвест
Само за 2013 г. „Идеал Стандарт-Видима“ инвестира 6 млн. лева, от които 2 млн. са за развойна дейност и 2 млн. в нова инсталация за производство на месинг блок. От 1992 г. до сега те са вече над 120 млн. евро, а за 2014 г. компанията планира да вложи в ра

Гости на екипа на севлиевското дружество бяха вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева и областният управител на Габрово Николай Григоров, Марк Макрей, вицепрезидент на „Човешки ресурси“ на „Идеал Стандарт Интернешънъл“, Тони Хърбърт, директор „Производство“ на ИСИ и Стефан Льов – директор „Производство – фитинги, бани и уелнес продукти“, инж. Васил Кънев, който доскоро беше вицепрезидент на „Идеал Стандарт Интертенъшъл“, колеги и приятели.
Поглед в миналото върна присъстващите в началото на създаването на „Идеал Стандарт“, а в своето развълнувано обръщение вицепремиерът Даниела Бобева разказа за далечната 1993 година, когато е била първата й среща с тогавашния директор на „Видима” Васил Кънев.
В своето поздравително слово тя подчерта, че бизнес климатът у нас към момента е на много по-добро ниво в сравнение с половин година назад.
 
„Намаляването на административните тежести, възможностите за развитие на фирмите и възстановяването на ДДС без закъснение дава нов шанс на бизнеса в България – заяви тя. - Вече се усеща стабилизацията на бизнес средата, след като беше сложен край на жестоките проверки и рекет. А според статистиката бизнес ситуацията у нас се е подобрила и в момента сме достигнали нивото от месец май 2009 година”.
Областният управител Николай Григоров изрази своята удовлетвореност от факта, че визията на фирмата с нейните високи резултати и успехи е свързана и с обществено значими каузи, споделяне на ценности и активна социална ангажираност. „За нас е чест да работите в област Габрово и да сте фактор, който влияе върху икономическото и социалното й развитие”, отбеляза той. Инж. Красимир Копчев представи ключови моменти от историята на компанията, предопределили нейното устойчиво, динамично и успешно развитие: 1952 г., когато започва усвояването и производството на санитарна арматура;  първият джойнт–венчър в страната през 1992 г.;  инвестицията на „зелено” на „Американ Стандарт” през 1996-1997 в най-големия и модерен завод за санитарна керамика в България, създаването на Дистрибуционен център през 2006 г. и ключови за компанията структури: Европейски център за информационни технологии, Център за финансова отчетност и Оперативен център Supply Chain. „Всичко това красноречиво показва, че основен наш актив са хората – отбеляза той. - В компанията работят близо 3100 работници и служители. „Идеал Стандарт – Видима” се нарежда сред най-големите работодатели в България и ключов работодател в региона”. Според него здравето и безопасността на работещите са ключов приоритет за компанията, като се прилагат редица международни стандарти и най-добри практики. „Изключително важен приоритет за нас е и отговорното отношение към околната среда и природните ресурси”, заяви инж. Копчев. 
Изпълнителният директор обяви, че динамиката в производствените обеми за периода 1992-2013 г. е най-значителна. Те са нараснали 9 пъти от 1992 г., когато са произведени 800 000 броя фитинги, а за 2013 г. са произведени общо фитинги и керамика 7.2 млн. изделия.
В изказването си инж. Копчев засегна и социалните ангажименти на компанията в различни области на обществения живот – здравеопазване, образование, култура, изкуство. Той съобщи, че „Идеал Стандарт-Видима” АД е първата компания от сектора, която се e отзовала на пострадалите от наводненията в Сърбия. „В момента сме в координация с Червения кръст за доставка на 500 комплекта за обзавеждане на бани  (санитарна арматура и керамика), с което вярвам ще помогнем на 500 домакинства”.
Марк Макрей даде висока оценка за севлиевските заводи на „Идеал Стандарт Интернешънъл“ и ги определи като „гръбнака на глобалната компания“. „Българското подразделение има важно място в нашата компания – една трета от служителите работят в нея и със своите знания, умения и професионален опит допринасят за успеха й“, отбеляза той.
Накрая гостите на тържеството имаха възможност да посетят заводите на „Идеал Стандарт-Видима“ в Севлиево и с. Градница и да се запознаят с произвежданите в тях продукти.
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни