Две национални награди за ученички от ОУ „Иван Вазов“

Водеща! 	 Две ученички от ОУ „Иван Вазов“ в Габрово –
Две национални награди за ученички от ОУ „Иван Вазов“
Две ученички от ОУ „Иван Вазов“ в Габрово – Моника Димитрова и Денислава Георгиева от шести „а“ клас спечелиха награди от Двадесет и шестия международен екологичен форум „Сребърна 2017“ . Те участвали с есета в литературния конкурс „Земята – наш дом“. Е

НАДЕЖДА ТИХОВА

Две ученички от ОУ „Иван Вазов“ в Габрово – Моника Димитрова и Денислава Георгиева от шести „а“ клас спечелиха награди от Двадесет и шестия международен екологичен форум „Сребърна 2017“ . Те участвали с есета в литературния конкурс „Земята – наш дом“. Есето на Моника е класирано на второ, а на Денислава – на трето място.

„Разходка из рая“ се нарича произведението на Моника. Младата авторка споделя своите мисли за проблемите, свързани с опазването на околната среда – изсичането на горите, замърсяването на въздуха и водата, безразборното изхвърляне на отпадъци. Шестокласничката мислено разговаря с едно клонче на борчето, което мечтае, но и се страхува и измъчва заради брадвите, трионите, бракониерите, които унищожават горите.

Десислава участва в конкурса с есето „Съдбата на едно цвете“. По много красив начин тя описва срещата си с едно кокиче – предвестникът на пролетта, и призовава всички млади хора и деца, както и техните родители да пазят природата.

Вчера в училището връчиха пристигналите награди на двете момичета и ги похвалиха за постижението им под ръководството на Кристина Бочевска – учител по български език и литература, която работи с децата през годината в Клуба по художествено слово по проекта „Твоят час“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни