Бобева: „Имам емоционална връзка с „Идеал Стандарт-Видима“

Даниела Бобева и инж. Васил Кънев са работили заедно и
Бобева: „Имам емоционална връз
Даниела Бобева и инж. Васил Кънев са работили заедно и упорито за създаването на първото смесено предприятие в страната

Вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева връчи поздравителен адрес и плакет на правителството на вицепрезидента „Човешки ресурси и комуникации“ на „Идеал Стандарт Интернешънъл“ Марк Макрей във връзка с 80-годишнината на „Идеал Стандарт-Видима“ в Севлиево вчера. Тя отбеляза, че за първи път връчва този плакет на производствена компания.
Даниела Бобева припомни пред екипа на севлиевската компания, че има емоционална връзка с предприятието, тъй като през 1993 г., когато е била съветник в МС, заедно с тогавашния директор на завод „Видима“ и бивш вицепрезидент на „Идеал Стандарт Интернешънъл“ инж. Васил Кънев са работили упорито за създаването на първото смесено предприятие в страната. „Не мога да ви опиша колко трудно се създаде това смесено предприятие - отбеляза тя. - Имаше толкова скептицизъм и наслоени от миналото философии за това как трябва да се развива българската икономика. Тогава бяхме в романтичния период на нашия преход, когато мислехме, че е достатъчно да се прави приватизация и да се привличат инвеститори отвън – както пише в учебниците – и всичко ще се нареди. Да, но не всички бяха чели същите книги. Така че имаше много проблеми и трудности.“ Точно тогава се запознала с Васил Кънев и заедно с него и с подкрепата на тогавашния министър на икономиката успели да удържат смесеното дружество и преодолявайки скептицизма, да създадат „Видима Идеал“ в Севлиево. 
Въпреки кризите, въпреки политическите сблъсъци предприятието оцеля и това се дължи на прекрасния екип, който работи тук, подчерта вицепремиерът. Даниела Бобева заяви, че е важно работодателите да дават перспектива на хората - не само да се получават заплати, а да има и сигурност за бъдещето.  Според вицепремиера икономическата ситуация в страната в момента е много добра. 
„Очакваме сравнително висок растеж тази година – заяви тя. - Показателят за бизнес климата се покачва устойчиво последните пет месеца и очакваме, разбира се, ако не си спретнем поредната криза самички, икономиката да се отлепи сериозно от дъното, за да могат хората да живеят по-добре. Ние досега положихме доста усилия, за да освободим бизнеса, да могат да работят. Лично аз помагам и се боря за всяко едно работно място.“ А най-голямото й желание е хората да усетят подобряването на живота си. Накрая вицепремиерът пожела още дълъг живот – 80 пъти по 80 години за севлиевската компания.
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни