Банкери играят благотворително в четвъртък

В четвъртък, 26 февруари, банкери ще играят благотворително в Габрово.
Банкери играят благотворително
В четвъртък, 26 февруари, банкери ще играят благотворително в Габрово. Тяхната постановка е наречена „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ и е по произведения на Ханс Кристиян Андерсен, информира Йордан Иванов, директор на клона на „ПроКредит б

Той обясни, че от 2004 г. към финансовата институция е създадено от нейни служители сдружение с нестопанска цел „ПРОтегни ръка“. „Ролята на сдружението е чрез дарения от служители, клиенти и приятели да помага за лечението на болни деца от социално слаби семейства или сираци - обясни Йордан Иванов. - За 10 години сдружението е „протегнало ръка“ към над 1600 болни деца, подпомагайки с финансови средства тяхното лечение в страната или чужбина. В подкрепа на тази благородна мисия преди 2 години се ражда идеята за пътуващ театър и началото беше поставено с постановката „Малкият принц“, която гостува и в Габрово през 2014 г.“ След два успешни сезона и 49 представления на „Малкият принц“ в 42 града инициативата е събрала над 160 000 лева дарения, част от които са насочени и към нуждаещи се от лечение габровски деца.
Втората пиеса от инициативата на непрофесионалните актьори е сценична адаптация на едни от най-обичаните приказки на Андерсен - „Новите дрехи на царя“ и др., чиито поуки са актуални и днес. Творческият екип на банкерите избира да постави точно тях, тъй като иска да отправи своето послание за доброта и съпричастност към болката на другите. Така че в четвъртък от 19,00 часа актьорите от „ПроКредит банк“ очакват габровци на сцената на ДТ „Рачо Стоянов“. Цената на билета е от 8,00 лева.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни