„Янтра Габрово” взе важна победа над „Павликени”, в петък приема „Трявна”

Топ новина! <p>Мъжкият отбор на „Янтра Габрово“ взе много важна победа в
„Янтра Габрово” взе важна побе

Мъжкият отбор на „Янтра Габрово“ взе много важна победа в битката за оставане в Северозападната „В“ аматьорска футболна група. В мач от 28-я кръг на първенството Митко Пантев и съотборниците му удариха на стадион „Христо Б

 Така габровският тим взе аванс от три точки пред съперника и изпревари с две „Ком“ (Берковица), като се настани на 13-та позиция във временното класиране два кръга преди края на първенството.
Във важния двубой с „Павликени“ треньорът Емо Георгиев заложи на схема 4-5-1. Защитната четворка пред Димитър Пантев беше Ивайло Илиев, Мартин Ангелов, Христо Минчев и Иво Георгиев. На Калоян Илиев бяха възложени функциите на дефанзивен халф, а пред него, в средата на терена, действаха Ивелин Димитров, Александър Маринов и на крилата Веско Станчев и Ивайло Христов. Единственият чист нападател беше Ивайло Иванов.
Домакините започнаха активно, притиснаха съперника и в първия половин час имаха пълно превъзходство. Ивайло Иванов напомни за добрите си качества и се разписа на два пъти, в 20-а и 30-а минути, като между двете попадения уцели и десния страничен стълб на вратата, пазена през първото полувреме от Румен Русев. Калоян Илиев също удари греда, след хубав удар с глава в 19-та минута, а малко преди това Иво Христов пропусна чудесна голова възможност.
Сякаш успокоени от добрия аванс обаче, футболистите на „Янтра” не започнаха по най-добрия начин втората част и осем минути след подновяването на играта Димитър Кушев върна един гол за „Павликени“ - 2:1. Ситуацията стана още по-сложна три минути по-късно. Мартин Ангелов спря с цената на нарушение Валентин Тисовски, който излизаше очи в очи с Митко Пантев, и получи директен червен картон. Наложи се в игра да влизат „старите кучета“ Емо Георгиев и Ивелин Драшков и този ход определено имаше ефект, като донесе така необходимото в този момент спокойствие в състава на домакините. Малко след появяването си на терена Георгиев пусна чудесен пас към Ивайло Иванов, но „девятката“ на „Янтра“ направи невероятен пропуск на метър пред голлинията. В 69-та минута численото равенство на терена беше възстановено. Влезлият на почивката втори вратар на „Павликени“ излезе неразчетено и игра с ръка извън наказателното поле, за което резонно видя червения цвят на картона. И тъй като гостите бяха направили вече трите си смени, вратарските ръкавици сложи Димитър Кушев. Голмайсторът на „Павликени“ отрази първия удар към вратата си, но при втория, отправен от Калоян Илиев, беше безпомощен - 3:1. Това сложи край на интригата и от този момент до края мачът се доиграваше. В даденото от рефера триминутно продължение „Янтра“ стигна и до четвърто попадение, което беше изработено от двамата най-опитни играчи в състава. Емо Георгиев изведе великолепно Ивелин Драшков и за Доктора не беше проблем да надиграе Кушев, оформяйки крайното 4:1.
В петък ще се изиграят срещите от предпоследния 29-ти кръг на първенството и на „Янтра“ предстои още един мач от ключово значение, срещу последния - „Трявна“. Двубоят отново е на стадион „Христо Ботев“ и ще започне в 18 часа.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни