„Черноморец" (Балчик) отново излъга „Янтра"

Neumeunieto-da-realizira-polozheniyata-si-be-prichinata-za-zagubata-v-Balchik
Неумеунието да реализира положенията си бе причината за загубата в Балчик

„Янтра“ загуби за втори път през сезона от борещия се за оставане в групата „Черноморец“ (Балчик). На чудесния стадион в курортния град съставът на Велислав Вуцов плати скъп данък за неумението си да реализира създадените положения и допусна поражение с 1:2. Така отборът ни пропусна възможността да се доближи до третото място в класирането и остана на 6-тата позиция с актив от 43 точки. „Черноморец“ пък записа втора поредна победа и започна да мечтае за спасението, като се намира на 4 точки над първия над чертата. 
„Янтра“ започна обещаващо срещата. В 6-ата минута Тони Иванов отправи първия удар към вратата на домакините, но той беше твърде слаб и не затрудни стража Галин Григоров. Секунди по-късно и Ивайло Михайлов стреля от дистанция, но Григоров отново се справи. Домакините отвърнаха с удар на Георги Радев след центриране от пряк свободен, уловен от Християн Василев. Неточен изстрел с глава покрай габровската врата отправи и Джорджио Димитров в 24-ата минута. Въпреки игровото предимство на „Янтра“, „Черноморец“ успя да поведе в 32-ата минута. Тимът от Балчик направи контраатака отляво чрез Касиано Бузон, който пусна добър пас към Димитров в наказателното поле. Валентин Цветанов изпревари нападателя и изби, но топката попадна в краката на Лукас Соарес, който от десетина метра опъна мрежата зад Василев за 1:0. Още в ответната атака „Янтра“ можеше да изравни, но Емил Колев направи страхотен пропуск. Валентин Цветанов проби отляво до аутлинията и върна към Колев, който от границата на малкото наказателно поле стреля в тялото на вратаря. При добавката на Айвън Ангелов Нджогманг Фонкеу успя да отклони топката в аут и запази аванса на тима си. Две минути преди почивката Тони Иванов стреля добре от пряк свободен удар в ляво от  вратата, но Галин Григоров успя да избие.
През втората част „Янтра“ продължи да има териториален превес, но създаде по-малко чисти голови възможности. Най-добрата се отвори пред Петър Вуцов в 74-ата минута. След центриране от ъглов удар, топката стигна до него на далечната греда, но шутът му беше отразен от Григоров. „Черноморец“ дочака своя момент и нанесе втори удар в 89-ата минута. Домакините се възползваха от грешка на Лъчезар Йорданов и Алекс Наков с диагонален изстрел покачи на 2:0. Веднага след подновяването на играта от центъра Алекс Петров получи шанс да намали изоставането на „Янтра“. Топката стигна до нападателя някъде около зоната на дузпата, но ударът му мина покрай вратата. В четвъртата минута на даденото от рефера добавено време на срещата Велислав Василев с изстрел от около 20 метра успя да изненада стража на домакините и намали на 2:1. За повече обаче не стигна времето и домакините ликуваха с трите точки.  
    
В 28-я кръг „Янтра“ ще приеме състава на „Литекс“. Мачът е идната събота, 13 април, от 17 часа на стадион „Христо Ботев“. 

ЧЕРНОМОРЕЦ БЧ – ЯНТРА 2:1
Голмайстори: 1:0 Лукас Соарес (32), 2:0 Алекс Наков (89), 2:1 Велислав Василев (94)
Янтра: Християн Василев, Божидар Томовски (46 Димитър Стоянов), Валентин Цветанов, Мартин Ангелов, Константин Иванов, Петър Вуцов, Ивайло Михайлов (87 Александър Петров), Айвън Ангелов (55 Велислав Василев), Тони Иванов, Емил Колев (72 Лъчезар Йорданов), Даниел Младенов (72 Васил Василев).

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни