„Чардафон" с впечатляващ обрат и победа в Българене

Pobueda-s-32-31-nad-Levski-
Побуеда с 32:31 над Левски
Трудна и драматична, но много сладка победа извоюва съставът на „Чардафон“ в 14-я кръг от първенството в „А“ Републиканската хандбална група. 

    Воденият от Христо Данаилов тим се наложи с 32:31 над „Левски“ от град Левски, въпреки че губеше на полувремето с 16:21.
    Срещата, играна в спортната зала в Българене, започна с попадение на Ивелин Иванов за „Чардафон“, но след това домакините поведоха и до средата на втората част държаха лидерството. 

След размяна на попадения, в 14-ата минута „Левски“ записа два последователни гола и дръпна с 9:6, а Христо Данаилов реши да извади узбекистанския национал Ернест Игнатенко. 
    Това не се отрази благотворно. Допуснатите грешки от габровските хандбалисти и добрите изяви на вратаря Марио Луканов доведоха до увеличаване на разликата в полза на домакините и тя достигна 6 гола. Попадение на Данаилов в последната минута на частта фиксира резултат 21:16 на полувремето. 
    През втората част Игнатенко се завърна в игра, а „Чардафон“ приложи активна защита и „хвана“ персонално двамата най-резултатни състезатели на домакините – Андриан Димитров и Михаил Стоянов. Това определено обърка играта на домакините и ги принуди да грешат. Съответно на контраатака „Чардафон“ бързо започна да топи разликата и 5 минути след почивката тя беше вече само 2 гола – 23:21. Авансът на „Левски“ можеше да бъде ликвидиран и по-бързо, но Луканов продължи с отличните си прояви на вратата. Не му отстъпваше обаче и стражът на габровския тим Георги Попов. Именно след негови великолепни намеси, включително и два отразени 7-метрови наказателни удара, „Чардафон“ изравни при 27:27 в 46-ата минута и поведе с 8-я гол в мача на Станислав Йорданов. 
    След това съставът ни увеличи преднината си на 29:32 в 56-ата минута и изглеждаше, че е пречупил своя съперник. Станислав Йорданов обаче извърши нарушение за двуминутно наказание, а отборът ни допусна две технически грешки в нападение и 60 секунди преди края „Левски“ се върна в играта с гол за 31:32. Още една елементарно загубена топка в атака даде възможност на домакините да стигнат до равенството, но гредата спаси „Чардафон“ при изстрел от деветте метра на Диан Василев 15 секунди преди сирената. В оставащото време габровските хандбалисти успяха да предотвратят нова стрелба и в крайна сметка ликуваха като победители. 
    Станислав Йорданов реализира 9 гола за успеха, по 5 пъти се разписаха Ернест Игнатенко и Христо Данаилов. За домакините Михаил Стоянов и Андреан Димитров вкараха по 7, 5 попадения добави Благовест Панков.
С актив от 10 токи „Чардафон“ остава на 7-ата позиция в класирането, на 2 точки от четвъртия – „Фрегата“. В следващия кръг съставът ни по програма ще почива, а на 9 март ще приеме „Добруджа“ (Добрич).
    „Чардафон“: Александър Цвятков-2, Тонислав Глушков-3, Христо Йорданов, Николай Георгиев, Станислав Йорданов-9, Алекс Бойчев, Пенчо Пенчев-2, Ернест Игнатенко-5, Валентин Робов, Георги Попов, Ивелин Иванов-3, Христо Данаилов-5, Мартин Боянов, Стефанос Захов, Кристоф Маринов, Тодор Кънев. 
    Треньор: Милена Иванова

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни