„Янтра" в миникриза, загуби и в Разград

-Yantra--e-na-shesta-pozitsiya-s-43-tochki
"Янтра" е на шеста позиция с 43 точки
    Отборът на „Янтра“ изпадна в миникриза, след като загуби трети пореден мач от първенството във Втора професионална лига.

След пораженията от „Черноморец“ в Балчик и „Литекс“ у дома, съставът на Велислав Вуцов отстъпи и при визитата си на дублиращия отбор на „Лудогорец“. Както и предходните два двубоя и този, игран в комплекс „Гнездо на орли“, завърши при резултат 1:2.
Вуцов остави извън стартовия състав Ивайло Михайлов и Даниел Младенов. На вратата беше Борис Груев, а пред него действаха Димитър Стоянов, Валентин Цветанов, Мартин Ангелов, Константин Иванов, Петър Казаков-капитан, Петър Вуцов, Айвън Ангелов, Велислав Василев, Тони Иванов и Васил Василев. 
    Първият удар към една от двете врати беше на Петър Казаков в 12-ата минута, но изстрелът на капитана мина малко над целта. След това обаче домакините, в чиито редици беше и националът Антон Недялков, поеха инициативата и създадоха доста голови възможности, като само добрите намеси на Борис Груев попречиха на „орлите“ да поведат в резултата. В 18-ата минута Райан Иванов се озова с топката в наказателното поле и шутира от 11-12 метра, но Груев изби. В 31-ата минута пробив отляво на Владислав Найденов завърши с удар от малък ъгъл, който стражът на габровския улови. Последваха два хубави изстрела от дистанция на Росен Иванов, с които вратарят на „Янтра“ отново се справи майсторски, а в 42-ата минута Кельовлуев се размина на сантиметри с топката в малкото наказателно поле при центриране на Йоан Йорданов. 
    След почивката Даниел Младенов замени Васил Василев и малко след появяването си на терена успя да изпрати топката във вратата на домакините, но попадението беше отменено заради засада. „Янтра“ заигра по-активно във фаза атака и създаде няколко ситуации, но груба грешка на Валентин Цветанов смрази устрема на отбора. При далечно центриране в наказателното поле, левият бек на габровския тим не успя да прецени добре топката и само я спря, като по този начин я направи идеална за изстрел на намиращия се до него Хюсеин Кельовлуев и „Лудогорец“ -2 поведе. Още една грешка доведе до втори гол в габровската врата само 6 минути по-късно. Този път обаче тя беше беше съдийска. При атака на „Янтра“ главният арбитър Кристиян Тодоров подмина явен фаул срещу Петър Вуцов, при който топката му беше отнета, последва контраатака и Владислав Найденов покачи на 2:0. Фаулът беше толкова сериозен, че Петър Вуцов трябваше да напусне принудително играта, а за протестите си Велислав Вуцов получи пореден жълт картон. Въпреки негативния развой, „Янтра“ не се отказа да търси гола. В 80-ата минута Дани Младенов пропусна страхотна възможност да намали, като не успя да засече добре в малкия пеналт меко центриране на Тони Иванов. В 84-ата съставът ни все пак върна един гол. След отлично центриране на Айвън Ангелов от ъглов, Константин Иванов засече топката на първа греда и върна интригата – 2:1. Въпреки натиска в оставащото време обаче „Янтра“ така и не успя да притесни отново сериозно вратаря на домакините Дамян Христов. Не помогна и включването на Цветелин Радев в последните минути като централен нападател. Най-близо до попадението беше Петър Казаков в даденото 4-минутно продължение, но шутът му мина над напречната греда. 
    След 29-я кръг „Янтра“ остава на 6-та позиция в класирането с актив от 43 точки. Идната събота съставът ни ще бъде домакин на „Спартак“ (Плевен). Мачът е в събота, 27 април, от 17 часа на стадион „Христо Ботев“. 
ЛУДОГОРЕЦ II – ЯНТРА 2:1
Голмайстори: 1:0 Хюсеин Кельовлуев (51), 2:0 Владислав Найденов (57), 2:1 Константин Иванов (84)
Янтра: Борис Груев, Димитър Стоянов, Валентин Цветанов, Мартин Ангелов, Константин Иванов, Петър Казаков-капитан, Петър Вуцов (62 Ивайло Михайлов), Айвън Ангелов (90 Цветелин Радев), Велислав Василев, Тони Иванов (81 Емил Колев), Васил Василев (46 Даниел Младенов).
Жълти картони: Петър Казаков, Тони Иванов, Ивайло Михайлов, Велислав Вуцов

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни