„ВСК „Кентавър”-ИЗ „Динамика” се завърна от Москва

	„ВСК „Кентавър“-ИЗ „Динамика“ в Дряново, единствената българска компания, участвала в
„ВСК „Кентавър”-ИЗ „Динамика”
„ВСК „Кентавър“-ИЗ „Динамика“ в Дряново, единствената българска компания, участвала в 15-то международно специализирано изложение „Оборудване, прибори и инструменти за металообработващата промишленост - Металообработка 2014“ в руската столица, се завърна

 То се проведе от 16 до 20 юни в Централния изложбен комплекс „Експоцентър“, Москва. Изложението в руската столица е един от 10-те най-големи международни форуми в света, в което през тази година са участвали 37 държави, между които  Австрия, Армения, Белгия, България, Великобритания, Унгария, Германия, Индия, Италия, Канада, Китай, Корея, САЩ, Тайван, Турция, Япония и др., с над 1000 изложители, разположени върху експозиционна площ от 40 хил. кв. м. Официалният партньор на изложението е била испанската компания „Данобат груп“.
Московското изложение се провежда от 1984 г., първоначално на всеки две години, а от 2010-та то става ежегодно. Интересен момент от тазгодишното изложение е, че по време на пресконференцията преди началото на форума, проведена на 9 юни, е отбелязано следното: „Национални колективни експозиции представят Беларус, Испания, Италия, Китай, Cловакия, Чехия, Франция, Швейцария, Япония. На изложението през 2014 г. е организиран и тайвански колективен щанд. Широко е представено участието на турски компании. През 2014 г. към експозицията на изложението се присъедини и българско предприятие“.
В програмата на „Металообработка 2014“ е включено провеждането на семинар за съвременните технологии в обработването на зъбите на малки и големи зъбни колела, конференции за „Съвременни тенденции в технологията и конструирането на металообработващо оборудване“, „Системи за оперативно управление на производствените процеси в металообработката“, „Механизация, автоматизация и роботизация на технологичните процеси в металообработването и монтажа“, особено внимание е отделено на съвременните методи за подготовка на специалисти в областта на технологията и машиностроенето.
 
Според Мариана Печеян, управител на „ВСК „Кентавър“-ИЗ „Динамика“ участието на дряновското предприятие на московското изложение е било показателно за отношението на руската индустрия към българското инструментално производство, тъй като родните инструменти са били обект на непрекъснато внимание. „Представители на руски компании търсеха възможности за установяване на сериозни контакти – информира „100 вести“ Мариана Печеян“. - Ние бяхме посрещнати изключително радушно, като отдавна чакани партньори, което за нас представлява възможност да стъпим на необятния руски пазар. На изложението имахме възможност да презентираме нашия производствен капацитет за изработка на специални изделия за нуждите на предприятията от руския машиностроителен и металообработващ комплекс”.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни