Вирджиния Ненова грабна наградата на „Европа директно“

	Вирджиния Тошева Ненова от катедра „Социални и стопански науки“ в
Вирджиния Ненова грабна наград
Вирджиния Тошева Ненова от катедра „Социални и стопански науки“ в ТУ - Габрово грабна наградата на Европейския информационен център „Европа директно“ в Габрово - външен компютърен диск - за своя доклад „Систематизиране на общите характеристики от стратег

Европейски център „Европа директно” към Габровската търговско-промишлена палата за шеста поредна година е съорганизатор на проведената в петък Студентска научна сесия в Техническия университет. В работата й взеха участие 150 студенти от Техническия университет в Габрово, Техническия колеж в Ловеч и Нов български университет с разработки в три направления - „Електротехника и електроника“ - 46 доклада, „Машиностроене и уредостроене“ - 21, и „Стопански науки“ - 51. Работата на сесията беше открита от председателя на организационния комитет и зам.-ректор на ТУ-Габрово доц. д-р Илия Железаров. Преди старта на деловата работа по секции пред участниците в научния форум инж. Галина Михнева, ръководител на „Европа директно“ в Габрово, говори за ползите от функционирането на европейските мрежи „Европа директно“ и Enterprise Europe Network. Всички участници се представиха и тази година на ниво и комисиите в отделните направления имаха нелеката задача да определят най-добрите сред тях, констатира Галина Михнева.

На първо място в направление „Електротехника и електроника“ беше класиран докладът на Мартин Мянков от катедра „Електроника“ на ТУ в Габрово за „Система за управление на четириосна машина с ЦПУ с разширени функционални възможности“. При връчването на неговата награда доц. д-р Илия Железаров обяви пред участниците в научния форум, че разработката на Мартин вече има своята практическа реализация и с нея е гравиран върху юбилейните плакети надписа „50 години ТУ в Габрово“. За своя труд освен грамота от университета той получи и таблет от „Европа директно“.

 

Начело в направление „Машиностроене и уредостроене“ е разработката „Опитна уредба за определяне ефективността на слънчеви колектори“ на Георги Панчев от катедра „Енергийна техника“ на габровския университет.

В областта на стопанските науки с първа награда беше отличена Диана Младенова, от специалността „Социални и стопански науки“ също от габровския университет за своя научен доклад „Детето със специални образователни потребности – детето личност.

Наградите на „Европа директно“ Габрово за първите в класацията бяха таблет и външни компютърни дискове, а всички отличени разработки получиха грамоти от ръководството на Техническия университет.

Според доц. д-р Илия Железаров, председател на организационния комитет за провеждането на научната сесия „и тази година докладите на участниците бяха насочени към актуални теми в съответното научно направление. Прави впечатление и фактът, че голяма част разработките на студентите са насочени към решаване на практически задачи“ - подчерта той.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни