„Везелица” гостува в Дряново

<p>Снежина Симеонова Камерен състав от Ансамбъла за руски народни песни
„Везелица” гостува в Дряново

Снежина Симеонова Камерен състав от Ансамбъла за руски народни песни и танци на Белгородския държавен институт за изкуство и култура „Везелица” от гр. Белгород, Русия, гостува в Дряново в рамките на 10-дневното си турне в България, посветен

Концертът, организиран от Община Дряново, Национално движение „Русуфили“, Руски информационен център и Народно читалище „Развитие-1869”, се превърна в истински празник на руската култура. Младите изпълнители очароваха многобройната дряновска публика с популярни песни и танци. Ансамбъл „Везелица” съществува повече от 25 години. В репертоара му са включени народни песни и танци от Белгородския и други региони на Русия, обработени и авторски вокално-хореографски композиции, съвременни аранжировки на руски народни песни и музикални адаптации на руското културно наследство.
Ансамбълът е лауреат на руски и международни конкурси и фестивали.
Негови художествени ръководители са Татяна Савченко и Владимир Лившиц, солист е Алексей Миргородски.  
Турнето на „Везелица” у нас ще продължи от 14 до 23 август. Освен в Дряново руският фолклорен състав изнесе концерти още в Своге, Пловдив, Садово, Велинград, като му предстоят срещи с българската публика в Севлиево, Плевен, Кнежа и Благоевград. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни