Студенти от НБУ на практика в „Идеал Стандарт-Видима“

Топ новина! staj studenti3.jpg
staj studenti3.jpg

За седма поредна години 11 студенти, водени от трима преподаватели от специалността „Керамика и порцелан“ на Нов български университет, с ръководител доц. д-р Моника Попова бяха на практика в Завода за санитарна керамика „Идеал стандарт“ към севлиевската компания „Идеал Стандарт-Видима“ АД, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Всяка година севлиевската компания дава възможност на студенти да се запознаят отблизо с производство и изделията от фирмената продуктова. Така те опознават процесите, чрез които се създават изделията на компанията - от подготовката и изпичането, до завършването им в готов вид. С въображение и артистичен усет, студентите превърнаха керамични продукти в пъстри произведения на изкуството.
След приключването на своята практика, студентите бяха категорични, че „Практика в „Идеал Стандарт“ е любимата практика“.


Според студентката трети курс от модулите „Графика и илюстрация“ и „Керамика и порцелан“ Милена Иванова: „Стажът в Севлиево за мен беше страхотно преживяване, опит и лукс. Лукс, защото все по-рядко можем да си позволим да сме тук и сега. Тук светът е казанчета, бидета, мивки, глазури, творчество. Отношението към нас – идеално. Преживяването също. Благодаря Идеал Стандарт“.
От своя страна Бояна Несторова, студентка 2 курс „Визуални изкуства“ заявява лаконично: „Много свежа обстановка. Пак ще дойдем“. А думите на Симона Павлова от 4 курс, модул „Керамика и порцелан. Дигитални форми“ са: „Стажът в Севлиево беше чудесен. За пореден път невероятно отношение и прекрасно преживяване. Благодаря за всичко.“
„Беше ми изключително интересно и приятно посещението в завода. Много ме впечатли производството. Чудесен екип и прекрасно отношение. С нетърпение очаквам следващото посещение“, заяви Ваня Ривова, студент трети курс от модул "Керамика и порцелан. Дигитални форми", 3 курс.
Преподавателят по керамика, порцелан и 3D принтиране Виолета Заранкова е категорична, че „за седма поредна година "Идеал Стандарт - Видима" ни предоставя невероятната възможност да творим върху тези необичайни "платна" от санитарна керамика. Чувството да вдъхнеш живот на тези изделия е страхотно. Пет дни, в които забравяме за ежедневието и потъваме в изкуството. Благодаря!“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни