Сръбският кмет Небойша Кристич води бизнес делегация в Габрово

Небойша Кристич, кмет на най-голямата община в Ниш, а и
Сръбският кмет Небойша Кристич
Небойша Кристич, кмет на най-голямата община в Ниш, а и в цяла Сърбия – Медиана, заедно с председателя на Общинския съвет Зоран Стоянович идват с бизнес делегация на 28 април в Габрово.

Тяхното посещение е първата стъпка за съживяване на икономическите отношения, която Сдружението на работодателите и индустриалците предприема, съобщи Венцислав Маринов от най-новата делова структура в Габрово. „Нашата идея е да бъдат създадени максимално полезни бизнес контакти между габровски фирми с предприятия от Ниш“, уточни Маринов.
„Можем да помогнем на Община Медиана в усвояването на средства от предприсъединителните фондове на ЕС“ - обясни още Венци Маринов. От проведените предварителни разговори с Небойша Кристич е станало ясно, че сръбските предпиемачи се интересуват от Габровския и Великотърновски регион.
Сръбската делегация ще посети Велико Търново на  на 29 април.
В сръбската група са включени още председателят на търговската камара в Медиана, собствениците на фирмите „Ресор“ - за производство на комунална техника, на „Ловопромет“ - за риба и рибни продукти, на „Yymis” - за производство на хранителни продукти, и „Каравела“ - за бетон и арматура в строителството, както и председателят на колоездачния им съюз, който е и причината за създаването на тези контакти. В предвидената среща между сръбския бизнес и Сдружението на работодателите и индустриалците са поканени да участват Габровската търговско-промишлена палата и „Севлиево 21 век“. В Габрово сръбските представители ще посетят фирмите МАК, АМК, „Течи“ и „СИМ - Кольо Йорджев“.
Следващата стъпка на Сдружението на работодателите и индустриалците е осъществяване на контакти с деловите кръгове за съвместна дейност в област Лицен в Австрия.
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни