С тържествен ритуал в Габрово беше отбелязана 146-та годишнина от гибелта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

Топ новина! Uvazhen-be-patronniyat-praznik-na-invativno-uchilische--Hristo-Botev-
Уважен бе патронният празник на инвативно училище "Христо Ботев"
Областният управител Ралица Манолова и нейният заместник Ивелин Стоянов се включиха в общоградското честване, поднесоха цветя и се поклониха пред паметника на Никола Войновски.

Със сведени глави, притихнали в мълчание под звученето на сирени ръководители на местни и държавни институции, партийни организации, музеи, ученици и граждани отдадоха почит към саможертвата на героите, отдали живота си за нашата свобода.

По-рано през деня ръководството на Областна администрация – Габрово уважи патронния празник на Иновативно основно училище „Христо Ботев“, което днес навършва 160 години от създаването си. „През своето 160-годишно съществуване училището в Габрово е дало на страната стотици участници в националноосвободителните борби. Много възпитаници на училището участват във войните за обединение. Не са малко и изтъкнатите интелектуалци, творци и дейци на изкуството, разнесли славата на България по целия свят, което това родно гнездо на образованието обучава“ – разказва директорcj на училището Марияна Колева. С думи на благодарност към ръководството, преподавателите и учениците се обърна областният управител Ралица Манолова, която по време на събитието откри паметна плоча в училището „С Ботев в сърцето“, за да се съхрани подвига на героите и да остане той вечно жив. За годишнината и постигнати резултати в обучението, както и за издигане авторитета на област Габрово областният управител връчи Почетната грамота „Дързостта да бъдеш първи“ за 160-годишнината на училище „Христо Ботев“.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни