Алекс Милчев пак най-бърз на Данова поляна

Водеща! aleks-se-s-stezava-s-kobila-Rita
Алекс се състезава с кобила Рита
12 ездачи се включиха в конските кушии за Тодоровден

    За седма поредна година традиционният български празник Тодоровден се проведе в местността Данова поляна и събра десетки жители и гости на града. 
    Конският Великден, организиран от Община Трявна и Агенция за недвижими имоти Тревненските Къщи, започна с отслужване на водосвет за здраве.
    Да бъдат здрави и да носят силата в себе си пожела и кметът на Община Трявна г-н Денчо Минев.
    В истинска атракция се превърна кулминацията на празника – надбягванията с коне, известни още като "кушии" и тегленето на дървени трупи от коне тежковози за време. 
    В основната надпревара – конските кушии, се включиха 12 ездачи, а до финал достигнаха само шест. Най-бърз бе 18-годишният Алекс Милчев, който се състезава със своята кобила Рита и получи голямата награда от 250 лв. В момента младото момче се обучава за професионален ездач. Втората награда от 150 лв. грабна Найден Недков с  кон Диаграма, а трети се нареди Антоан Згрипаров, чийто кон Дарко направи дебют на тазгодишните конски кушии.
    При дърпането на трупи се включиха четирима участници, като първенецът Габриел Колев измина със своя кон определеното разстояние за 00:08:14 време. Голямата награда от 150 лв. бе осигурена от бирария "Каручката". На второ място се нареди Мариян Тодоров с време от 00:09:45 и парична награда от 100 лв. и трети – Руси Михайлов с време 00:10:14 и парична награда от 50 лв.
    Отбелязването на Тодоровден в Трявна допълниха игрите за деца – скачане с чували и дърпане на въже, като най-добрите получиха лакомства от организаторите. В дърпането на въже се включиха и два мъжки отбора, като победителите получиха традиционната награда – тревненска ракия, лично производство на съорганизаторите на събитието Агенция за недвижими имоти "Тревненските къщи".

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни