С края на пролетния детски лагер започна записването за лятната програма на ИМКА - Габрово

С приключването на традиционния пролетен дневен лагер на ИМКА -
С края на пролетния детски лаг

С приключването на традиционния пролетен дневен лагер на ИМКА - Габрово започва и записването за лятната програма на организацията, обясни директорът на ИМКА Антоанета Янкабакова.

 От 31 март до 4 април успешно приключи вече традиционният детски пролетен дневен лагер, който се провежда за пети пореден път в самия център на Габрово.
В детския лагер се включиха 22 деца на възраст от 6 до 11 години. Доброволчески екип от 10 младежи отговаряше за цялостната подготовка и реализация на лагера. Най-запомнящите се събития от програмата му, по думите на децата и техните родители, бяха игрите в така наречените кътове „Открий какво умееш”, свързани с някои от традиционните български занаяти, предоставени от АЕК „Етър”, и приключенските занимания в парка пред детския отдел на Регионалната библиотека „Априлов - Палаузов”. 
Инсталираните въжени конструкции в парка осигуриха забавлението на децата от лагера в един от дните и привлякоха вниманието на много деца и родители, преминаващи през центъра на Габрово. Повече от 20 деца от града изявиха желание и преминаха през отделните пунктове, изградени от доброволците на ИМКА. Незабравим за децата ще остане и последният ден от пролетния лагер – петък, когато всички се включиха в приготвянето на сладкиши - мъфини, с които се почерпиха в края на празненството по случай закриването на лагера. Всички деца участваха активно в подготовката и реализацията на заключителното представление, в което бяха както артисти, така и публика.
„Всяко дете получи сертификат за своето участие в лагера и отнесе със себе си безброй прекрасни спомени. За екипа на ИМКА остана удовлетворението от добре свършената работа и от многобройните усмивки и благодарности, които получихме от децата, участници в лагера, и от техните родителите“ - обясни Антоанета Янкабакова.
Тъй като вече започна записването за участие в лятната програма за деца и подрастващи, от организацията припомниха, че предлагат детска занималня за деца от 6 до 9 години през юни и два седмични лагера в Габрово от 7 до 25 юли включително, плюс един приключенски палатков лагер в местността Узана от 27 юли до 2 август.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни