Размина се без бедствия, проблеми само с тока

	Обилният снеговалеж през последните два дни натрупа 50-60 см сняг
Размина се без бедствия, пробл
Обилният снеговалеж през последните два дни натрупа 50-60 см сняг в Габровско, на места 80, но до бедствие този път не се стигна

„Положението не е тревожно, пътищата са проходими, няма сигнали за закъсали и бедстващи хора. Единствено изключение прави електрозахранването на десетина села по направление към кметствата Балани, Здравковец и Козирог, както и отделни частни абонати, съобщи вчера за „100 вести” Георги Русинов, шеф на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Габрово. Екипите на Енерго-Про работят по отстраняването им”.

Малко по-късно от кмета на Козирог Христо Койчев научихме, че аварията в това направление е отстранена и от 11 часа всички имат електрозахранване. Той самият, като собственик и на къща за гости, е имал посещение през почивните дни от няколко семейства от София и Стара Загора. Прекъснатото електрозахранване не е попречило гостите да се чувстват удобно, защото веднага в действия влязъл агрегатът в къщата. А падналият дълбок сняг направило престоя им незабравим.
Десетина дървета са отстранили от пътните платна служителите от групата „Спасителна дейност” към дирекцията, извадили са и две закъсали коли. Към 7,30 часа на 7 март техен екип е помогнал на водачката на автомобил, пропаднал встрани от уличното платно на ул. „Спортна” в Габрово, близо до стадиона в кв. Хаджицонев мост. Същия ден са разчиствали от дървета и клони пътя за с. Лоза.
Пак в събота има и два пожара. Спасена е запалена от необезопасен комин къща на ул. „Водолей” в Габрово. Изгоряло е домашно имущество, но домът е оцелял. Същата е причината и за втория пожар - в къща, намираща се на ул. „Бакойски баир” в Габрово.
Пътищата в областта, в това число и през прохода Шипка, са проходими, при зимни условия. Пътната настилка е обработена, съобщиха вчера от Община Габрово. Вчера се работеше по уширяване на пътното платно през прохода. Забраната за движение на тежкотоварни машини остава.
По-сложно е положението с пътя към Узана. Там височината на снежната покривка е близо 80 см. Пътят е проходим с вериги. Вчера за спазването на тази забрана следеше полицай, който дежуреше в района на кв. Радецки.
За почистване на градската пътна мрежа работят 18 машини на ОП „Благоустрояване“, а на мрежата към селата – 11 машини на „Пътни строежи“. Общинският пътнически транспорт покрива градските и междуградски линии. „Топлофикация Габрово” ЕАД, Хлебозавод „Габрово” и ВиК - Габрово изпълняват нормално своите задължения, допълниха от Община Габрово. Отправиха и специално предупреждение: пешеходците да бъдат изключително внимателни, когато се придвижват по тротоарите и улиците заради опасност от падащи от покривите големи маси мокър и тежък сняг.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни