„Криво хоро” донесе нови отличия за „Габровче”

Детският фолклорен ансамбъл „Габровче“ спечели за четвърти път званието „Представителен
„Криво хоро” донесе нови отлич
Детският фолклорен ансамбъл „Габровче“ спечели за четвърти път званието „Представителен фолклорен ансамбъл на ЦИОФФ - България за периода 2015-2018“. На специална церемония по време на ХV Национална среща на ЦИОФФ - България, състояла се на 28 март тази г

Носители на отличията са участници от IV преглед на фолклорните състави. ДФА „Габровче“ е единственият габровски състав, удостоен с тази награда. Другият танцов ансамбъл от Габровска област, отличен с дипломата от ЦИОФФ за същия период, е „Развитие“ от Севлиево.
CIOFF - Conseil international des organisations des festivals de folklore et d‘arts traditionnels, е Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства, официален партньор на ЮНЕСКО, а ЦИОФФ - България е официалното представителство на международната организация в страната, уточняват още от ансамбъла.
От „Габровче“ имат и още една хубава новина - Младежката танцова формация на ансамбъла с ръководители Лъчезар Захариев и Ивайло Захариев се върна с „Гран при“ от ХII Младежки конкурсен фестивал на изкуствата. Събитието се проведе на 29 март тази година в София и беше организирано от асоциация „Български фолклор“ и „Еврогрейд“. Това е третата награда „Гран при“ за ансамбъла след 2009 и 2013 г.
Младежите се състезаваха в категорията за танцови колективи във възрастова група над 18 години.
Танците, с които габровци са впечатлили журито, са „Криво хоро“ - снимката на страница първа, и „Мизийски танци“, съобщи Лъчезар Захариев.
В същата категория се състезаваха осем танцови състава от София, Попово, Пазарджик, Перник и Петрич.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото