Публичен урок "Семейството - корени и криле" в Националния музей на образованието

Водеща!
Publichеn-urok--Sеmееstvoto---korеni-i-krilее-v-Natsionalniia-muzее-na-obrazovaniеto-
Публичен урок "Семейството - корени и криле" в Националния музей на образованието
Той е част от съвместната работа с ДГ "Младост" - Габрово по образователната програма на НМО за деца от предучилищна възраст "Детинска мъдрост - музейна забавачница". Десета година двете институции работят съвместно за претворяване на педагогическите методи от ХІХ и ХХ век, които намират приложение и в съвременното образование.
 Той е част от съвместната работа с ДГ "Младост" - Габрово по образователната програма на НМО за деца от предучилищна възраст "Детинска мъдрост - музейна забавачница".
 Десета година двете институции работят съвместно за претворяване на педагогическите методи от ХІХ и ХХ век, които намират  приложение и в съвременното образование. Със съдействието на музейните специалисти в НМО бяха реализирани публични уроци по методите на Фридрих Фрьобел, Мария Монтесори и Овид Декроли.
 Урокът "Семейството - корени и криле" пресъздаде занимание по Метода на проектите, който е разработен от Джон Дюи и неговия ученик Уилям Килпатрик и разпространен в България от Пенка Касабова през 30-те и 40-те години на миналия век..
 Музейните специалисти запознаха гостите на събитието - родители, педагози, представители на Регионалното управление на образованието, със същността на метода, който "позволява на всяко дете да се изяви в обща творческа игра около един сюжет". В конкретната "игра" - традициите, родовите връзки и отношения, празниците, ценностите, унаследените практики и мъдрости...  всичко, което гради и сплотява семейството.
 Под ръководството на учителите Диана Минчева и Зоя Иванова в присъствието на своите родители децата разговаряха, пяха, танцува, разказваха за близките си хора, направиха семейни албумчета, развеселиха аудиторията с неочаквани откровения и представи за своето бъдещо място в семейството.
 Директорът на ДГ "Младост" Павлина Минковска уточни, че урокът е включен и в Авторската програма на детската градина по гражданско, здравно, екологично и интеркултурно образование „АЗ и ГАБРОВО”.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото
  1. Още от До 18

Календар

ПОН ВТО СРД ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД

Адрес "100 вести"

И това го има"

Виц на деня