Предприемчиви студенти споделяха свои бизнес идеи

	Предприемчиви студенти споделяха своите бизнес идеи на „48-часово състезание за
Предприемчиви студенти споделя
Предприемчиви студенти споделяха своите бизнес идеи на „48-часово състезание за предприемачи в град Габрово”. Те се запознаха с различни бизнес модели и с примери за успешно реализирани идеи.

 По време на двудневния форум студентите научиха какви са основните стъпки за стартиране на собствен бизнес, кои идеи могат да бъдат реализирани и как да изготвят план за тяхното развитие. Предприемачи с дългогодишен опит споделиха с тях как лесно да таргетират потенциалните си клиенти и какви са ефективните канали за достигането им. 
Състезанието завърши с презентации на сформираните отбори, които представиха своите бизнес идеи, планове за тяхното реализиране и потребителите, към които са насочени. Журито отличи трите най-добри отбора, чиито идеи са с потенциал за развитие. 
Победителите ще бъдат обучавани в 6-модулна програма на Центъра за предприемачество и управленско развитие - CEED България, която е разработена от Института по предприемачество (SIFE) в град Хур, Швейцария. В нея те ще развиват практически умения за успешно стартиране на собствен бизнес и неговото управление, сегментиране на пазара и привличане на клиенти.
Състезанието се организира от CEED България със съдействието на Европейски център за иновации, образование, наука и култура и фондация Start UP. То е част от проект „Българо-швейцарска предприемаческа екосистема”, който се осъществява в партньорство с Института по предприемачество (SIFE) и Startup@UZH към Университета в Цюрих, с финансовата подкрепа на Българо-швейцарска програма за сътрудничество чрез Фонд за партньорство и експертна помощ.
В рамките на събитието се проведе и пресконференция с представители на медиите, на която бяха дискутирани различните програми по предприемачество в българските университети и доколко те дават нужните познания и умения за стартиране на собствен бизнес. 
Основен акцент на дискусията беше партньорството с Швейцария и успешния опит на страната в развитието на предприемачеството, който чрез реализирането на проекта ще може да бъде приложен в България.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни