Полицията разкри 3 групи за кражби по селата

	Три престъпни групи за кражби по селата на областта са
Полицията разкри 3 групи за кр
Три престъпни групи за кражби по селата на областта са разкрили служителите на ОДМВР в Габрово за осемте месеца на годината, съобщи на пресконференция директорът Борислав Бончев. Двете са били от по трима човека, а в третата са действали само двама души.

Според директора в хода на провежданите оперативно-издирвателни мероприятия са доказани над 29 кражби в 16 села на областта – Кметовци, Спанци, Иванили, Ряховци, Кормянско, Шипчени, Лесичарка и др. За осемте месеца на годината общият брой на извършените в селата и във вилните зони престъпления е 42, като взломните кражби са насочени към медни съдове, кабели, метални отпадъци, хранителни продукти и др. от къщи по селата на областта. В селските региони на областта кражбите се извършват в условия на относително висока анонимност на средата, което осигурява добър комфорт на извършителите. Селският район е доста обширен и в голямата си част е безлюден или много слабо населен.
Общият брой на извършените домови кражби в областта е 100, като извършените в жилищата на градската част са осъществени след счупване патрона на секретна брава на входните врати, използване на подбран или подправен ключ или други специални средства, а при някои от случаите извършителите проникват през оставени незаключени врати. При кражбите от жилища в градската част предмет на престъпления са предимно златни и сребърни накити, пари, валута, компютърна техника, парфюмерия и козметика, ръчни часовници.
От ОДМВР отчетоха още, че за осемте месеца на годината до момента са регистрирани 1040 престъпления, което е с 225 по-малко спрямо същия период на 2012 г. Минимално намаление имат регистрираните общоопасни престъпления – 307, при 344 през 2013 г., като най-голяма част заемат тези по транспорта – 73 срещу 89 за 2013 г. Броят на случаите на незаконно притежаване или използване на оръжие и взривни вещества за двата периода е еднакъв – 5.
През отчетния период на 2014 г. се забелязва минимално намаление на броя на извършените престъпления, свързани с наркотични вещества, в сравнение със същия период на 2013 г. Заловени са 35 души с наркотични вещества и са заведени 32 досъдебни производства. За сравнение за 2013 г. са заловени 40 лица и са образувани 38 досъдебни производства. Иззетият канабис за осемте месеца на тази година е 2272 г суха листна маса и насаждения - 270 г, амфетамин - 48,5 г, и метамфетамини - 2,6 грама. Иззети са и 10 таблетки метамфетамин и 0,5 грама хероин.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни