Побратименият на Габрово швейцарски град Тун финансира конкурс за млад предприемач

	Община Габрово и побратименият ни град Тун в Швейцария стартират
Побратименият на Габрово швейц
Община Габрово и побратименият ни град Тун в Швейцария стартират конкурс Start Up за млади предприемачи с интересни и атрактивни, икономически обосновани идеи, които да бъдат реализирани в Габрово, да създават заетост и да са устойчиви в дългосрочен план

Това съобщи пред журналисти Жасмина Щалдер, пълномощник на кмета на Тун Рафаел Ланц за връзките с Габрово. Наградата за най-добрия проект е в размер на 20 000 швейцарски франка, осигурени чрез дарения на граждани и фирми от община Тун. Отличието ще бъде връчено на победителя на специална церемония в Тун през пролетта на 2015 г., за да се запознаят гражданите на побратимия на Габрово град с човека, за когото са дарили парите си, обясни г-жа Щалдер. Тя уточни, че правилата на конкурса са определени от представители на Габрово. Според регламента кандидатстването преминава през два етапа – първият приключва до 30 септември 2014 г., когато трябва да бъде подаден формулярът за кандидатстване с описана в него идеята, която предстои да бъде реализирана. Вторият е свързан с разработка на проекти от одобрените от комисията най-добри идеи, носителите на които трябва да разработят бизнес план за реализация на идеята. 
Бизнес идеите могат да бъдат свързани със стартиране на ново производство или услуга, без значение дали участникът в надпреварата е действащ предприемач или не е. Важното е да няма навършени 40 години към датата на подаването на проекта.
Целта на Start Up е свързана с насърчаването на младите предприемачи да реализират своите бизнес идеи в община Габрово, както и да се насърчава развитието на партньорските връзки между двата побратимени града в сферата на икономиката.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни