Обучението си по руски език приключиха 110 деца от детските градини

Препоръчана! Obuchenieto-si-po-ruski-ezik-priklyuchiha-110-detsa-ot-detskite-gradini
Обучението си по руски език приключиха 110 деца от детските градини

Сто и десет деца от всички детски градини в Севлиево приключиха успешно първата година в обучението си по руски език, съобщи председателят на Общинско движение „Русофили“ Наташа Колева.

СТЕФКА БУРМОВА
Сто и десет деца от всички детски градини в Севлиево приключиха успешно първата година в обучението си по руски език, съобщи председателят на Общинско движение „Русофили“ Наташа Колева. Заедно със своите всеотдайни преподавателки Галя Рачева, Христина Маринова, Светлана Петрова и Оксана Цуркан те усвояваха руските думички, учиха стихчета и песнички, танцуваха руски танци, запознаха се с руски традиции, празници и обичаи, потопиха се в необятния свят на руската култура. Своите знания и умения малчуганите показаха във фестивала за руска поезия, песни и танци "Пусть всегда будет солнце!", в празниците за посрещане на Дед Мороз и Масленица, в международния интернет конкурс за рисунка "Обичам моята Родина! - Я люблю свою Родину!", както и в заключителното занятие пред своите родители в края на учебната година, обясни още тя.
Като награда за положения труд и старание през годината децата получиха красиви дипломи и полезни книжки на руски език, които ще успеят да прочетат в бъдеще, ако продължат изучаването на езика на Пушкин. А такова обучение в първи клас отново предлагат СУ "Васил Левски" и ОУ"Стефан Пешев".
Впрочем, за седма поредна година деца от всички детски градини в Севлиево изучават руски език по инициатива на НД „Русофили“ и с подкрепата на Министерството на образованието и науката. „Още след първата година осъществихме приемственост между детската градина и първи клас в началната степен на 2 училища. Тази година в най-голямото севлиевско училище СУ „Васил Левски“ открихме и кабинет по руски език, а след година ще предложим на учениците и паралелка с интензивно изучаване на руски език“ - уточни още Наташа Колева.
Обучението по руски език в детските градини не би било възможно без съпричастността и финансовата помощ на нашите традиционни доброжелатели „Идеал Стандарт-Видима“, „М-прес“, „Хелиос“, „Спектър“. На тях ръководството на ОД „Русофили“ изказва най-сърдечна благодарност.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни