Николай Златанов: “И Общинският съвет в Казанлък би подкрепил декларация в подкрепа на тунела под Шипка”

МИНКА МИНЧЕВА 		„И Общинският съвет в Казанлък би подкрепил една
Николай Златанов: “И Общинския
МИНКА МИНЧЕВА „И Общинският съвет в Казанлък би подкрепил една декларация в подкрепа за продължаване строителството на тунела под Шипка“, заяви за „100 вести“ председателят на Общинския съвет Николай Златанов. Поводът за питането беше единодушно приетат

    „И Общинският съвет в Казанлък би подкрепил една декларация в подкрепа за продължаване строителството на тунела под Шипка“, заяви за „100 вести“ председателят на Общинския съвет Николай Златанов. Поводът за питането беше единодушно приетата декларация на местния парламент в Габрово в подкрепа на продължаване на строителството на тунела под Шипка.
    Като един от вносителите кметът Таня Христова призова общинските съветници да се обединят около проекта, заради неговото огромно значение от регионално, национално и международно естество. Председателят на ОбС Николай Сираков, също вносител на декларацията, определи момента  на нейното приемане от ОбС като навременен, защото „сега е моментът представителите на централната власт да предприемат действия за реализирането на проекта „Тунел Шипка“ предвид приемането на държавния бюджет за 2014 г., както и включването му в обектите, които ще се изградят със средства по оперативните програми, финансирани от Европейския съюз, през следващия период 2014-2020“.
    Копие на решението и приетата декларация ще бъдат изпратени до Министерски съвет на Република България, кабинета на вицепремиера и министър на правосъдието, Министерство на регионалното развитие и Министерство на финансите.
    По време на заседанието възникна предложение копие на декларацията да бъде изпратено и до Общински съвет в Казанлък, който от своя страна да излезе със становище.
    „Аз не вярвам да има общински съветник и в нашия ОбС, който не би подкрепил такава декларация. Ние в Казанлък също се вълнуваме от развитието на проекта за тунела под Шипка. Надявам се всички заедно, обединени, да постигнем неговото продължаване и през следващия програмен период. Аз очаквам от моя колега Николай Сираков едно писмо, да  приемем и ние декларация в подкрепа на проекта. Пак казвам: „Не вярвам някой да има против!“ - заяви председателят на ОбС в Казанлък Николай Златанов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни