МРР подкрепя ОбС – Габрово за промяна в плана на ПП“Българка“, касаеща тунела под Шипка

	Министерството на регионалното развитие подкрепя декларацията на ОбС в Габрово
МРР подкрепя ОбС – Габрово за
Министерството на регионалното развитие подкрепя декларацията на ОбС в Габрово за промяна в плана за управление на ПП „Българка“, която да създаде по-добри условия за изграждането на тунела под връх Шипка.

На 27 февруари ОбС в Габрово прие декларация, с която настоява в проекта на План за управление на ПП „Българка“ да се направи промяна, касаеща проекта „Обход на Габрово с тунел под Шипка“.
„Така предложеното зониране в „Част 3. Норми. Режими. Условия и препоръки за осъществяване на дейностите“, с неговите граници и режими, възпрепятства осъществяването на инвестиционното предложение, одобрено с решение по ОВОС № 4-2/2012 г.“ - е един от акцентите в декларацията. В нея се изисква да се осигури възможност за изпълнение на туристическа, спортна и техническа инфраструктура, включена в контактната зона на Общия устройствен план на курортен комплекс Узана.
Копие на решението и приетата декларация бяха изпратени до МС, министъра на околната среда и водите, министъра на регионалното развитие, министъра на земеделието и храните, изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите, директора на Дирекция ПП „Българка“ и „Обединение Българка 2013“, които са изпълнител на проекта.
„Като изразяваме своята принципна подкрепа на изложените в декларацията доводи и предложения за прецизиране на функционалното зониране, режимите и препоръките в проекта, с оглед на създаване на условия за реализиране на посочените обекти, Ви изпращаме искането на ОбС в Габрово за разглеждане по компетентност и обсъждане при предстоящото приемане на плана за управление на ПП „Българка“ - се казва в писмото, подписано от зам.-министъра на МРР Мирослав Мазнев до неговия колега зам.-министъра на околната среда и водите Атанас Костадинов.  Копие от писмото е изпратено до председателя на ОбС  Николай Сираков и кмета Таня Христова. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни