Момчил Григоров начело в „Стрелба с пистолет” от надпреварата „Пътен полицай на годината”

	Младши автоконтрольорът Момчил Григоров застана начело в дисциплината „Стрелба с
Момчил Григоров начело в „Стре
Младши автоконтрольорът Момчил Григоров застана начело в дисциплината „Стрелба с пистолет“ от ХХІІ-то издание на професионалното състезание „Пътен полицай на годината“, което се проведе в Самоков, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР в Габрово.

В надпреварата са участвали 30 отбора от цялата страна, а габровската областна дирекция е била представена от Момчил Григоров и Илиян Генков. Състезателите са демонстрирали професионални умения, бърза реакция и точна преценка в пет дисциплини: „Теоретичен изпит по специализирана подготовка”, „Стрелба с пистолет”, „Оказване на долекарска помощ на пострадал при ПТП”, „Управление на автомобил” и „Управление на мотоциклет”. Националното състезание „Полицай на годината” се провежда ежегодно от 1992 година.

Неговата цел е да се направи проверка на професионализма на пътните полицаи, на теоретичните им познания и практическите умения, свързани с ежедневната им служебна дейност. За домакин на първото издание на надпреварата е била избрана РДВР – Ст. Загора.
Момчил Григоров се е класирал и на почетното второ място в дисциплината „Теоретичен изпит по специализирана подготовка”. В генералното индивидуално класиране на тазгодишното издание „Полицай на годината”, в което са участвали 60 състезатели, той е заел дванадесето място. Колегата му – младши автоконтрольор Илиян Генков, който участва за пръв път в престижното съревнование, се е класирал на 18 място с постигнатите от него резултати. В генералното класиране отборът на ОДМВР - Габрово, заедно с ОДМВР – Варна са си поделили седмото място с постигнатия равен резултат.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни