Кристина Сидорова не очаква оставки в габровското БСП

Лидерът на БСП в Габрово Кристина Сидорова не очаква оставки
Кристина Сидорова не очаква ос
Лидерът на БСП в Габрово Кристина Сидорова не очаква оставки в местната организация на партията по време на предстоящото довечера заседание на Изпълнителното бюро на левицата.

Пред журналисти Сидорова заяви, че е имало няколко предложения за оставки на цялото бюро, но те не били приети. „За момента оставки не се очертават и не очаквам някой да си подаде оставка – каза тя. – Очаква ни тежък пленум, на който ще решим какво трябва да правим оттук нататък, тъй като резултатите ни от евроизборите са меко казано тревожни, дори драматични. Искаме да видим какви точно са причините за този слаб резултат и да решим какво ще правим по-нататък“. Самата Сидорова отчита, че в момента габровската левица не е в най-добрата си форма, но сериозни проблеми вътре в партията няма. Въпреки това в редиците на социалистите се усеща скрито напрежение не само заради слабите резултати на евроизборите и появата на конкуренция вляво в лицето на хората на Първанов и предстоящото регистриране на неговата формация АБВ като партия. 
Според Кристина Сидорова в Габрово партия ГЕРБ е постигнала толкова добър резултат по време на евроизборите най-вече заради силно изразения мажоритарен вот, подкрепящ водача на листата габровеца Томислав Дончев. „Габрово е град, който уважава хората си, независимо от коя политическа сила са те“ – отсече тя. Според нея част от причините за слабия вот, получен от левицата, са свързани с това, че позитивните стъпки, предприети от правителството в посока подобряване живота на хората и създаване на предсказуема и подходяща за развитието на бизнеса среда, не са били усетени така съществено, както в други области на страната. Въпреки усилията, вложени и от народния представител от Габрово Йордан Стойков и от областния управител Николай Григоров. „За сметка на това всички помнят скандалите около отпуснатите от правителството 500 милиона лева за развитие на регионите, както и големите корекции по проектите от ОП „Околна среда“, които също оказаха своето негативно влияние за евроизборите – обясни тя. - Беше демонстриран наказателен вот срещу политиката на правителството, според мен. А и не бива да си затваряме очите и за това, че БСП в Габрово не е в най-добрата си форма. Нашите послания не стигнаха до хората, те не ни приемат като необходимата алтернатива. Назначенията, които бяха направени, особено това в парк „Българка“ също донесоха много негативи. Не успяхме да мобилизираме гражданите. За пореден път те показаха, че европейските избори са далеч от тях“.
Независимо от всичко това, Сидорова е оптимистично настроена, тъй като счита, че парламентарните избори винаги мобилизират габровските избиратели. Това е показал миналогодишният вот, когато само в Габрово БСП е получила около 7000 гласа при приблизително 3000 в момента. Това означавало, че евроизборите са твърде далеч от живота на хората и важността им не е достигнала до тях. Затова е убедена, че на парламентарните избори БСП ще получи значително по-голяма подкрепа.
„Направих си труда да проверя защо спират парите по ОП „Околна среда – информира лидерът на социалистите. - В доклада на Европейската комисия ясно е написано, че това е заради нарушения в периода 2009 -2013 г. , получени в наследство от кабинета Борисов. В момента вървят разговори в Брюксел и най-вероятно до края на седмицата парите ще бъдат пуснати. Но може би има пробойни в реализирането на габровския проект и нещата не се случват както трябва, защото през април нямаше спрени пари, а трябваше да се асфалтира. Дойде май, юни, дъждовете. Управлява ли се както трябва проектът или отново някой друг ни е виновен – ЕК, спрените средства и вчера (на заседанието на ОбС) кметицата каза: „Ще асфалтираме бул. "Априлов“, ако не ни спрат парите“. Естествено че няма да асфалтират преди изборите, за да се каже, че лошите спират парите. Това е политика. Има ли го морала при ГЕРБ? – те се оправдават нон-стоп с държавата. И докато местна и държавна власт не решат, че могат да работят заедно, няма да вървим напред. Защо нямаше новина, че министър Терзиева е поканила Габрово за участие в много престижен конкурс още в началото на април? Защо кметицата тогава не каза, че държавата  е оценила усилията на Габрово? Единственото, което  правеше, беше да плюе държавата. А когато има война между институциите, страдаме ние. Ние минаваме по този булевард, всеки ден. Естествено че няма да го асфалтират преди изборите, защото лошите комунисти са виновни, както масово се оправдаваме в Габрово. Това е целият проблем на нашата държава“ – заключи Сидорова.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни