Кметът на Севлиево награди участниците в спасяването на пострадалите от газовия взрив на 8 март

	Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов награди Владислав Христов и
Кметът на Севлиево награди уча
Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов награди Владислав Христов и Ивайло Йонков за помощта, която оказаха в спасяването на пострадалите от газовия взрив на 8 март, при който загина дете.

„Такива постъпки са рядкост и трябва да бъдат поощрявани“ - заяви кметът по време на церемонията, на която връчи на смелите момчета плакет и поздравителен адрес. - Радвам се, че наши съграждани, дори с риск за собствения си живот, са помогнали на пострадалите хора. Освен с голяма благодарност, трябва всички да се отнасяме с голяма почит и уважение“ - заяви още д-р Иванов. 
Той поздрави Владислав и Ивайло за това, че са помогнали на екипите на Районно управление „Полиция“ и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Кметът уточни, че сред наградените е и Данаил Минчев, който в момента е в чужбина, но неговите близки ще получат благодарствения адрес и плакета.
Към думите на кмета се присъединиха началникът на РСПБЗН Христо Банков и началникът на РУП-Севлиево Цветан Петков, които пожелаха на присъстващите никога повече да не бъдат свидетели на подобна трагична ситуация.
На награждаването при съства семейството на загиналото дете. Бащата Сергей Ангелов се обърна с думите: „Мога да кажа едно голямо благодаря. Само Господ ги е изпратил, за да отидат и да помогнат“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни