Иво Сиромахов: „Нямаме политици от ранга на Меркел”

<p>Иван Кадиев Топсценаристът от „Шоуто на Слави“ Иво Сиромахов представи
Иво Сиромахов: „Нямаме политиц

Иван Кадиев Топсценаристът от „Шоуто на Слави“ Иво Сиромахов представи в Мол Габрово последната си книга „Моят таен любовен живот“, която в последните седмици е на трета позиция сред най-търсените книги от читателите на книжарни


Писателят не смята, че е малоумие да сме непрекъснато в ролята на прецакани от някакви анонимни представители на властта по простата причина, че изобщо не са анонимни. Властимащите целенасочено се афишират, скандалите и гафовете край нямат. Вярно е, че зад тях има кръгове, ложи и групировки, но и те са лесно разпознаваеми. За БСП е ясно, че се намира в будна кома, но и ГЕРБ не е в оптимална кондиция, въпреки убедителния изборен резултат. Опитът им да „прочетат“ учебника на канцлер Меркел, която събра на една маса леви и десни, няма да се получи. Опцията „Голямата коалиция“ между БСП и ГЕРБ все още изглежда като екзотика. А Меркел е политик от висока класа и неслучайно се ползва с уважението на световния политически елит. За съжаление, у нас политици от такъв ранг няма. Нейният учебник е „инспириран от дългогодишната практика за толеранс между партиите в лявото и дясното политическо пространство, с особено внимание върху социалното надграждане и външнополитическата доминанта.
Сиромахов определи като пресилени изцепките на Люба Кулезич, която твърди, че вместо социалност, в България става дума за целенасочена, долнопробна сексуалност, официално практикувана от една развратна държава спрямо население, докарано до дебилност. Безработицата и гладът са причина за трагедиите на много хора. Отчаянието се идентифицира с живи факли, самоубийства, смърт. В парламента е пълно с тъпанари и перковци и да се чудиш как тази сган се е намърдала в списъците. Може би защото половината от българския народ отказа да даде вота си.
Според Сиромахов това също е право на избирателите и този избор е детерминиран от десетки сериозни причини. В този смисъл той не споделя фекалната характеристика на коментаторката Кристина Владимирова.
Няма опасност продуцентската къща „Седем осми“ да бъде осъдена заради жлъчните шаржове, гегове, скечове и пародии на политици и други публични личности, чрез които биват публично окарикатурявани.
Това се прави със средствата на хумора, сатирата, иронията, които са бойните остриета на изкуството.
В Русия това не може да се случи, но у нас е факт.
Сиромахов няма отрицателно отношение към риалити форматите, защото не ги гледа, но се чуди какви ВИП персонажи се коментират, след като представителите на този разред от светската фауна се запознават едва като влязат в клетката, пардон, в къщата.
И докато народът всекидневно предъвква на сухо недоимъка си, по всички телевизии текат кулинарни вакханалии. Но Иво и тях не гледа, въпреки че забелязва бум на готварските книги по книжарниците.
На снимката: Иво Сиромахов раздава автографи в Габрово. Gabrovo News.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни