Инж. Белчев: “До започването на тунела трябва да се съмняваме във всяко действие, което не е логично”

	Местни политици и от ляво, и от дясно казват, че
Инж. Белчев: “До започването н
Местни политици и от ляво, и от дясно казват, че голяма част от сега реализиращите се проекти в Габрово са били част от техните програми за управление през годините. Създаването на Водния проект започна по време на управлението на кмета Богомил Белчев. П

       Местни политици и от ляво, и от дясно казват, че голяма част от сега реализиращите се проекти в Габрово са били част от техните програми за управление през годините. Създаването на Водния проект започна по време на управлението на кмета Богомил Белчев. Пред репортер на „100 вести” той коментира неговата реализация и случващото се сега в Габрово
- Г-н Белчев, как ще коментирате нещата, които се случват в Габрово?
- В Габрово се случват доста неща. Не можем да го причислим към градовете, които са с много добро развитие, но не може да го причислим и към тези в по-лошо състояние. Държим едно средно положение и на база на това може да се направи оценка на случващото се. В Габрово се случват доста неща. Но остава сериозен проблемът с напускането на младите хора.
- Защо младите бягат от Габрово, след като сме на едно от първите места по икономическо развитие, на 7-мо място по средна работна заплата?
- Цялото ниво в България е толкова занижено, че и на каквото и място да сме, пак положението ще е тежко. Всичко е в доходите, а те са толкова ниски.
Икономиката може и да върви, но по-голяма част от хората получават ниски заплати и поради тази причина демографската криза е много голяма. Габрово е много зле, много хора напускат града, търсят препитание в други по-големи градове – основно в София и в чужбина. Това бих определил, като катастрофа в нашия град. Ще дойде време, а то не е толкова делече, когато ще се окаже, че няма да има необходимия човешки потенциал, за да развиваме определени производства. Макар и били те високтехнологични, изискващи по-малко бройки хора. Преди няколко дни се срещнах с млад човек, който е работил в Севлиево. От там го съкратили и той ми каза, че ще трябва да върви към София. Тази устременост на хората да търсят препитание на друго място, трябва да се прекъсне.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни