ГЕРБ иска отстраняването на член на РИК-Габрово

Сгафил ли е Цонко Кръстев, придружавал Курумбашев в Трявна и
ГЕРБ иска отстраняването на чл
Сгафил ли е Цонко Кръстев, придружавал Курумбашев в Трявна и агитирал в полза на Коалиция за България, пита ГЕРБ и прилага снимки

ГЕРБ - Габрово подаде жалба в Централна избирателна комисия с искане за отстраняване на Цонко Кръстев като член на Районната избирателна комисия в Габрово, съобщиха вчера от предизборния щаб на партията. Причината е погазване на закона и провеждане на недопустима предизборна агитация в полза на Коалиция за България. От ГЕРБ-Габрово са приложили и снимки, подкрепящи жалбата им.
В сигнала до ЦИК е посочено, че на 13 май Цонко Кръстев е придружавал кандидата за евродепутат на Коалиция за България Петър Курумбашев в Трявна. По време на срещите с избиратели Кръстев е носил и раздавал агитационни материали на Коалиция за България - снимка на кандидатите за евродепутати Сергей Станишев и Петър Курумбашев с посочен номер на бюлетината. 
„Разпоредбата на чл. 62, ал. 3 от Изборния кодекс регламентира, че член на РИК не може да носи отличителни знаци на партии, коалиции и инициативни комитети, както и да провежда предизборна агитация“, обосновават жалбата си ГЕРБ. Към нея като доказателства са приложени снимки, разпространени в социалната мрежа от членове и симпатизанти на Коалиция за България. „На тях ясно се вижда, че юристът Цонко Кръстев, член на РИК-Габрово, придружава кандидата за евродепутат Петър Курумбашев на срещите му с избиратели, носи и раздава агитационни материали на Коалиция за България.Допълнително до ЦИК са изпратени и писма от трима тревненци, които декларират, че в този ден, при посещението на Петър Курумбашев в Трявна, са получили лично от Цонко Кръстев агитационни материали на Коалиция за България. Очаква се решение на Централната избирателна комисия, след допълнително проучване на случая и събиране на доказателства“, допълниха от щаба на ГЕРБ-Габрово.
 
Жалбата е подадена преди повече от седмица, но засега от ЦИК мълчат и все още не обявяват решение.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни