Габровският отбор по роботика се върна от Русе с две първи и две трети места

	Габровският отбор по роботика – Калин Петров, Деян Георгиев, Венислав
Габровският отбор по роботика
Габровският отбор по роботика – Калин Петров, Деян Георгиев, Венислав Петров, Даниел Димитров и Орлин Димитров - се върна от Националната междууниверситетска надпревара „Празници на роботиката и мехатрониката 2014“, проведена на 26 и 27 май в ТУ „Ангел К

 „В събитието бяха включени няколко блока - състезателна част на ученици от местните училища, надпревара между университетите и демонстрационна част, в която всеки един участник показа своите умения по характерните за роботиката дейности като конструиране, писане на програмни продукти и т. н. - разказа Орлин Димитров, председател на клуба по роботика към ТУ. - Ние първо премерихме сили в следене на линия със собствен робот, с купен робот, програмиран от нас, показахме робот, който играе дама, с компютърно зрение и изкуствен интелект, вграден в него.“ Представителите на габровския университет са изнесли доклад на тема „Игрите и роботиката 2“, в който обяснили как работи роботът, играещ дама.. Играещият дама робот е спечелил първо място. 
Орлин обясни, че роботът, който следи линия, е резултат от дългогодишната им работа и е подходящ за обучение на ученици и студенти както по сензорна техника, така и по роботика и състезателна роботика. Това го прави изключително интересен, тъй като е многоцелеви – може да изпълнява различни задачи и се справя добре с тях. „В този проект ние заложихме на софтуерната архитектура, тъй като роботът е с купешки части – уточни Орлин Димитров. - Роботът „Карел“ - също частна разработка, се класира на първо място в дисциплината следене на линия. От платформите завоювахме трето място по следене на линия и отборно също сме на трета позиция. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни