Два червени картона за „Янтра” при загуба от третия с 1:3

Топ новина! В мач с три червени картона отборът на „Ботев“ (Луковит)
Два червени картона за „Янтра”
В мач с три червени картона отборът на „Ботев“ (Луковит) надигра „Янтра Габрово“ с 3:1 и запази третото си място във временното класиране на Северозападната „В“ аматьорска футболна група. Срещата от 24-я кръг на първенството се игра на стадион „Христо Бот

вама основни играчи, отсъстващи заради натрупани картони - Калоян Илиев и Ивайло Христов, отборът на „Янтра“ се опита да се противопостави максимално на съставения от доста опитни футболисти тим на „Ботев“, но в крайна сметка по-голямата класа на съперника натежа. Емил Георгиев за пореден път беше принуден да прави размествания в състава и Христо Минчев започна като централен бранител до Мартин Ангелов. Юношата Митко Георгиев игра на десния бек, Иво Георгиев на левия, а Иван Стефанов действаше зад единствения нападател - Сашо Маринов. Алекс Згрипаров се завърна след контузия и зае обичайната си позиция на дясното крило, а отляво игра Ивайло Тодоров. Като вътрешни халфове действаха Илиян Тосунов и Ивелин Димитров - Пуха. През втората част влязоха вратарят Доминик Златев, Веско Станчев и Ивайло Иванов.  
Началото на срещата беше повече от мечтано. Само 24 секунди след първия съдийски сигнал Пуха изненада вратаря на гостите със страхотен шут от около 30 метра и изведе „Янтра“ напред.
След това обаче футболистите на „Ботев” поеха изцяло инициативата и играта се пренесе в половината на домакините. Блестящият Митко Пантев и разконцентрираните действия на гостите в последната фаза на атаката обаче запазиха резултата до почивката - 1:0. „Янтра“ пък беше близо до второ попадение в 16-та минута, но ударът на Сашо Маринов от пряк свободен „облиза“ напречната греда.
За съжаление, само пет минути след подновяването на играта тимът на „Ботев“ успя да стигне до така желания изравнителен гол. Той падна след чудесно изпълнен фаул от Цветомир Петков. Пантев се разтегна максимално, но топката беше насочена много добре в левия ъгъл на вратата. Последваха няколко ситуации, при които стражът на „Янтра“ показа голямата си класа и запази равенството. Иво Георгиев също имаше една решителна намеса, но в крайна сметка логичното се случи и в 67-та минута „Ботев“ реализира втори гол чрез Владислав Василев. Четири минути по-късно нападателят на гостите удари и греда. „Янтра“ отвърна с опасен изстрел покрай вратата на Илиян Тосунов и добро влизане от дясно на Ивайло Иванов, което беше спряно с нарушение на границата на наказателното поле, но сигнал от рефера не последва. В 80-та минута гостите стигнаха и до трето попадение, реализирано с голяма доза късмет от Иван Стойчев, и интригата почти изчезна. 
Стоян Денев обаче реши да вгорчи още повече загубата на домакините. В 83-та минута двата отбора се сбутаха, след съприкосновение между Владислав Василев и Иван Стефанов. Нападателят на гостите удари Александър Маринов и резонно получи директен червен картон, но такъв видя и вратарят на „Янтра“ Митко Пантев, който се намеси в разправията. Това обаче не беше всичко. В последната минута от редовното време от игра беше изгонен и Мартин Ангелов, който спря с нарушение откъсващия се Денил Селимински. И това решение на търновския арбитър беше доста дискусионно, предвид факта, че Ангелов не беше последен в защитата.
Така отборът на „Янтра“ завърши срещата с 9 души и сериозно обезкървен за предстоящото гостуване на „Спартак-Плевен“ в следващия кръг.
Резултати 
от останалите срещи:
Северозападна „В” група, 24 кръг
Трявна - Етър 1:4
Ботев (Козлодуй) - Локо (Мз) 0:3
Бдин - Видима-Раковски 2:1
Партизан - Ситомир 1:1
Ком (Берковица) - Гигант 2:0
Павликени - Спартак (Пл) 0:0
Локо (ГО) - Левски 2007 6:0

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни