Дряново - втори Национален тенис център

	Дряново получи предложение от ръководството на БФ по тенис да
Дряново - втори Национален тен
Дряново получи предложение от ръководството на БФ по тенис да стане втори Национален тенис център след София. В писмо до кмета д-р Николов от тенис-федерацията посочват, че са избрали града заради съпричастността на общинското ръководство към спорта и в

 Според Пресиян Коев, директор „Развитие“ в БФТ, успехите на ТК „Кристи-Дряново“ са „убедили цялата тенис-общественост на България, че градът е истински спортен център с дух и потенциал за развитие“. В УС на федерацията е и председателят на ОбС в Дряново Мариана Печеян. В тенис-федерацията членуват 126 клуба, между които и „Кристи“. 
В изпратеното до кмета на Дряново писмо е отбелязано, че БФТ избира града за втори Национален тенис център след сериозен анализ на състоянието на българския тенис и заради сериозната ангажираност на местната власт към спорта. В полза на предложението е още, че Дряново „се намира в сърцето на България, по този начин организирането на подготвителни лагери и състезания от националния и международния календар би било на приблизително еднакво разстояние от всяка точка в страната” (пише в писмото), както и заради факта, че последните три години „Кристи-Дряново“ има най-голям напредък от всички клубове в страната. Клубът има представители в държавните отборни първенства в три групи - до 10 г., 14 г. и до 18 г., и разполага с отделен кондиционен треньор, което означава, че клубното ръководство е с нагласата да „произвежда“ шампиони. В писмото е отправена и молба за „съдействие на ръководството на Община Дряново в осъществяването на идеята „Дряново – втори Национален тенис център”, като от БФТ поемат ангажимента в балканския град да се провеждат редица състезания от регионалния, национален и международен календар, както и организирането на съпътстващи събития като треньорски семинари, демонстративни мачове, любителски турнири и пр.
Г-жа Печеян коментира, че общината има нагласа да приеме предложението. „Това ще стане, след като подготвим цялостната си позиция за развитието на този център като база, която бихме могли успешно да развиваме. Трябва да имаме яснота какво точно сме длъжни да направим, какви средства ще са ни необходими, за да поемем отговорността да се наречем втори Национален тенис център“. Г-жа Печеян счита, че дадености за това има, тъй като в Дряново е налице достатъчна леглова база, която би могла да се използва,  има два тенис корта на открито и един на закрито, но за реализацията на идеята ще е нужно изграждането на допълнителна база. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни