Д-р Тодор Хинов: „Болката в тялото и проблемите на психиката вървят ръка за ръка”

Д-р Тодор Хинов – създател и управител на частната болница
Д-р Тодор Хинов: „Болката в тя
Д-р Тодор Хинов – създател и управител на частната болница „Акта-Медика“ в Севлиево, продължава да реализира своята стара идея – създава медицински центрове, които да си партнират и да предлагат добри услуги на населението в отделните градове. Медицински

Всичките ни медицински центрове са в партньорски отношения с частната клиника „Акта-Медика“ в Севлиево, която организирах и създадох преди 7 години – казва д-р Хинов. - Нашите лекари са с дългогодишен опит и създадените медицински центрове смятам да си партнират със съществуващите, включително и с областната болница в Габрово.“ За услугите, които се предлагат и ще се предлагат от лекарите специалисти, разговаряхме с д-р Тодор Хинов.

- Д-р Хинов, колко медицински центъра разкрихте вече и къде се намират те?
- Ние сме регистрирали медицински център в град Велико Търново, от един месец такъв център работи в Габрово, а след две седмици ще открием един по-различен център в Севлиево. Той ще бъде за холистична медицина и ще има три основни аспекта. Първият - ще гледаме на пациента като едно цяло. Човекът е един цял организъм. Той не е нито болното сърце, болният бял дроб или болната гуша или крак. Човекът е болен като цяло. А болката на тялото и проблемите на психиката вървят ръка за ръка. Затова в Центъра в Севлиево ще обръщаме внимание и на психичното здраве, и на проблемите, които касаят и душата на човека. Ще стартираме през месец май и освен психичното здраве в този център ще лекуваме и болката. Тя е симптом за много проблеми, но касае целия организъм. Болката в гърдите например може да бъде продукт на сърцето, на гръбначния стълб, на главата и много други органи. Тоест ние трябва да търсим причината за нея и ще се намесим с техника и методи, които в момента се използват по-рядко, като например акупунктурата, акупресурата, лечебния масаж, лазерната терапия, кинезитерапията и всичко това заедно с диетичното хранене, което е много важно.
- В региона няма специалист по диетология.
- Диетолози няма на много места, но ние ще ползваме консултанти отвън и ще обучаваме наши кадри. Проблемите, които има пациентът, ще бъдат разглеждани от няколко специалиста, а не само от един лекар. Това са терапевтът, психиатърът, психологът, ако щете и дерматологът. 
Третият акцент в Центъра в Севлиево ще бъде върху кожата, която е огледалото на вътрешния свят на човека. Когато лекуваме един човек, ние трябва да подхождаме холистично – да лекуваме не само тялото, а и разума, и душата. Затова ще работим с много специалисти, събрани на едно място, които си партнират и извършват пълна и цялостна услуга на пациента ни.
- В Габрово от един месец работи вашият Медицински център. Къде се намира той и какви услуги предлага?
- Центърът ни в Габрово се намира точно до „Кауфланд“ - на третия етаж, над Медицински център „Апогей“. Казва се „Унимед“ или „Уникална медицина“. В него има различни специалисти. Застъпени са кардиологията с ехокардиография, акушерство и гинекология с абдоминална ехография, копоскопия за рак на шийката на матката, кисти на яйчниците, ехография на гърдата. Диагностика се прави и в областта уши-нос-гърло като се прилага единствено при нас измерване със специален апарат на налягането в каналите. Урологията също е застъпена с трима уролози. За пръв път в Габровска област в „Акта-Медика“ имаме нов апарат за разбиване на камъни в бъбреците, който вече работи, и желаещите пациенти трябва да се обърнат към нашите уролози в „Унимед“ в Габрово и терапевта, който се занимава с ехография. В неврологията се правят електромиография и доплерова диагностика. Отделно в областта на вътрешните болести се прави ехография на коремни органи, на щитовидна жлеза. В ревматологията се изследва костната плътност, белодробният специалист изследва функционалното дишане, застъпени са и детските болести и т. н. 
- Обикновено в медицинските центрове е застъпена и физиотерапията. Има ли физиотерапевт в Центъра в Габрово?
- Да – д-р Колева, има доста добро оборудване. Прилага се иглотерапия, лазертерапия, електроакупунктура, всички кинезитерапевтични процедури.
- Говорите за партньорство между медицинските центрове. В какво ще се изразява то?
- Примерно с Диагностично-консултативния център 1 и 2 в Габрово ние работим лабораторна и микробиологична диагностика. Отделно винаги ползваме необходимите ни консултанти - колеги, които работят в други здравни заведения и центрове. Аз съм готов и отворен за взаимни консултации, помощ и съдействие. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни