Име: Савина Цонева
Град: Габрово
Дом. адрес:
Телефон: 0892219379
Email:

Публикации на автора

Среща с поетесата Петя Цонева - носител на Априловска награда, на 14 декември

Петя Цонева е университетски преподавател – доцент  по английска литература във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. 

Повече...

Мартин Иванов с „Малахитовата гора" в "Христо Цокев"

Как да се „загубим“ в гората за да намерим пътя към себе си.

Повече...

Роси Савова с „Плетеница от мигове“

Поетична среща в Габровската регионална библиотека

Повече...

Христина Панджаридис гостува с„Ферма за калинки” и „Малко любов”

Христина Панджаридис гостува в РБ „Априлов-Палаузов” – Габрово с новите си психологически романи „Ферма за калинки” и „Малко любов”

Повече...

Христо Стоянов гостува в Габрово с най-новата си книга

На 20 май 2022 година Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” ще бъде домакин на поредна вълнуваща среща с писателя Христо Стоянов и с неговата най-нова рожба – книгата „Детство за пораснали”, роман от „66 разказа и едно предчувствие”.

Повече...

Иван Димитров е читател на годината в РБ „Априлов –Палаузов”

Отличията „Читател на годината” в една от най-старите български библиотеки се връчват традиционно в началото на новата година и имат за цел насърчаване на четенето сред всички възрасти и подпомагане процеса на изграждане на читателски навици.

Повече...

„Английски за малките“ със Сара Уолър в Габровската библиотека

  На 14 февруари 2020 година в арт-зала за събития при Детски отдел на РБ „Априлов-Палаузов“, бе първата сбирка на оформящата се група „Английски за малките“ в Габрово.  

Повече...

„Разказвачът“ гостува в Габрово

На 24 януари 2020 година в залата за срещи и събития на РБ „Априлов-Палаузов“ в Габрово проф. Сава Василев от ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ се срещна с габровци и представи своята нова белетристична книга-триптих „Разказвачът“.

Повече...

Читател на 2019 година в РБ „Априлов-Палаузов“

На 23 януари 2020 година в залата за срещи и събития директорът на РБ „Априлов-Палаузов” Савина Цонева награди най-активните читатели на библиотеката за отминалата 2019 година.

Повече...

Представяне на издание „В помощ на библиотекаря“, предназначено за библиотечни специалисти, работещи в общински и читалищни библиотеки

На 1 август 2019 г. от 10.00 часа в РБ „Априлов – Палаузов“ Габрово се проведе работна среща със секретари и библиотекари от Габровска, Дряновска и Тревненска общини.

Повече...

Ники Комедвенска за първи път в Габрово

Поетична среща-разговор под мотото „Наказвам те, човеко, с обич!”

Повече...

Книгата „Арабска тъга” и Мариана Василева пред габровска публика

Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” в Габрово бе домакин на срещата с автора Мариана Василева и книгата й „Арабска тъга”. В залата за събития на библиотеката на 25 февруари габровци, библиотекари и гости изслушаха емоционалния и интересен разказ на Мариана за създаването на книгата.

Повече...

Клуб „Млад краевед” при ОУ „Ран Босилек” гостува в РБ „Априлов-Палаузов”

Ученици от клуб „Млад краевед“ в ОУ „Ран Босилек“ с ръководител учителят Мария Костова, създаден по програма на МОН за извънкласни дейности по интереси в българските учебни заведения, гостуваха на 13 февруари 2019 година в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” за поредно свое занимание, свързано с историята на Габровския край, книжовното му богатство и мястото му в националната ни история и култура.

Повече...

Първото голямо дарение за 2019 година получи Регионална библиотека „Априлов-Палаузов”

Известният габровски лекар д-р Божидар Паралчев дари над 150 книги за обогатяване на библиотечните фондове.

Повече...

Писателят Кънчо Атанасов представи в Габрово за пръв път пред публика своята книга „Сбогуване със себе си“

В късния следобед на 12 декември 2018 година в залата за срещи и събития на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ в Габрово граждани, библиотекари и читатели участваха в емоционална среща-разговор с Кънчо Атанасов – български писател, драматург и сценарист, който живее и твори в село Маноя, Дряновска община, Габровска област. Поводът бе първото представяне пред читателска публика на новата книга на писателя „Сбогуване със себе си”. Кънчо Атанасов сподели, че заглавието може би звучи стряскащ

Повече...