Представяне на издание „В помощ на библиотекаря“, предназначено за библиотечни специалисти, работещи в общински и читалищни библиотеки

Препоръчана! Prеdstavvanе-na-izdaniе--V-pomosht-na-bibliotеkarraa,-prеdnaznachеno-za-bibliotеchni-spеtsialisti,-rabotеshti-v-obshtinski-i-chitalishtni-bibliotеki
Capture-2.JPG
На 1 август 2019 г. от 10.00 часа в РБ „Априлов – Палаузов“ Габрово се проведе работна среща със секретари и библиотекари от Габровска, Дряновска и Тревненска общини.

На 1 август 2019 г. от 10.00 часа в РБ „Априлов – Палаузов“ Габрово се проведе работна среща със секретари и библиотекари от Габровска, Дряновска и Тревненска общини.

В първата част – обучителен семинар по направление „Библиотечни фондове и каталози – комплектуване, обработка, опазване”, главният библиотекар и методист на РБ „Априлов – Палаузов“ Светла Лазарова запозна присъстващите с най-важните изисквания към работата на читалищните библиотекари, обобщи отчетите за 2018 година, коментира пропуски и грешки при попълване на бланките.

След това директорът на РБ „Априлов – Палаузов“ Савина Цонева представи презентация за работното посещение в провинция Баден – Вюртемберг, Германия, по проект „Информацията преди всичко: из опита на немските публични библиотеки“.

Беше представено и новото издание на РБ „Априлов – Палаузов” „В помощ на библиотекаря 2019: За библиотечни специалисти, работещи в общински и читалищни библиотеки“, което получиха всички присъстващи.

Изданието съдържа основните нормативни документи за дейността на обществените библиотеки, Етичен кодекс на библиотекарите в България, политика на комплектуване при непоискани дарения, политика по организация на механизма за обработване на личните данни и тяхната защита, методически указания, план/отчет на библиотеката и различни формуляри.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Литература

Към началото