Роси Савова с „Плетеница от мигове“

Rosi-Savova-vi-kani-na-srescha-razgovor-v-Svetovniya-den-na-poeziyata
Роси Савова ви кани на среща-разговор в Световния ден на поезията
Поетична среща в Габровската регионална библиотека

На 23 март 2023 година от 17.00 часа в залата за срещи и събития на РБ „Априлов-Палаузов“ в Габрово ще гостува Роси Савова – поет, писател, редактор, която ще се срещне с четящите габровци и ще представи своята нова поетична книга, наречена „Плетеница от мигове“. Литературната среща с Роси Савива и с нейното поетично творчество е посветена на Световния ден на поезията – 21 март, който екипът на библиотеката и нейните верни читатели отбелязват ежегодно.

Роси Савова живее дълги години в Севлиево. Работи като библиотекар, учител и журналист. Била е председател на литературен клуб в града. Пише от юношеските си години. Участва в много литературни конкурси за проза и поезия. Носител е на общински, областни и национални награди и отличия, сребърен и бронзов медал за поезия от VІ-я и VІІ-я републикански фестивал на художествената самодейност. През 2015 г. е лауреат на конкурс за новоиздадена книга - „Голямата книга на малкия град” на Съюза на свободните писатели в България. Стихове на Роси Савова са печатани и в чужбина: в превод на украински - във вестник „Заря” - в сайта на българската културна общност в Чикаго; в превод на френски - в списание „Ревю периодик” в Париж. Савова има публикации в различни литературни алманаси и сборници - в алманах „Бразди” - Севлиево, „Под лъчите на слънцето” - Враца, „Нарисувай ми любов и вино” и др.

Пише стихове, разкази, сатира, хайку, сензю, детски пиеси, детски стихове и приказки, текстове за песни. Днес Роси Савова живее и твори в град Козлодуй. Под нейна режисура детското театрално студио „Приказен свят” към СУ „Христо Ботев” - Козлодуй е изиграло над 15 театрални представления в града и региона. Издадените поетични книги на авторката са: „Вълшебства” – 2008 г.; „Въглени за късна есен” - 2014 и новата й книга - „Плетеница от мигове”, която ще бъде представена в Габровската библиотека.

Съставител и отговорен редактор е на сборника „По следите на козлодуйските думи”, събрал произведения от 26-ма местни автори, който скоро излиза от печат. Занимава се с редакторска дейност и подпомага млади творци. Председател е на Конфедерацията на българските писатели - клон Козлодуй и на Литературен клуб „Нашето слово” към НЧ „Храм-паметник Христо Ботев – 1879” в град Козлодуй.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Арт

Към началото

Следвай ни