25 години "Идеал Стандарт - Видима"

Водеща! <p>Областният управител Невена Петкова участва в среща със съвета на
25 години Идеал Стандарт Видима

Областният управител Невена Петкова участва в среща със съвета на директорите на „Идеал Стандарт – Видима“ АД заедно със заместник министъра на труда и социалната политика Ивайло Иванов, зам.-председателят на Българска стопанска камар

Областният управител Невена Петкова участва в среща със съвета на директорите на „Идеал Стандарт – Видима“ АД заедно със заместник министъра на труда и социалната политика Ивайло Иванов, зам.-председателят на Българска стопанска камара Димитър Бранков, Добри Митрев, зам. главен секретар на БСК и Пепа Сомлева, секретар на Стопанска камара – Габрово, а поводът бе 25 години от създаване на фирмата.

По време на срещата Ярослав Дончев, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ АД, говори за развитието и постиженията на фирмата през изминалите 25 години. „Инвестициите, които до момента са направени възлизат над 130 млн. евро“ – обясни Дончев, а в средносрочен план е предвидено придобиване на нови машини и оборудване, инструментална екипировка за нови гами изделия. Компанията планира инвестиции насочени и за промяна организацията на производство в заводите за санитарна арматура в съответствие с принципите на LEAN философията. „Когато има много успехи, желанието ни за развитие става още по-голямо“ – категоричен е изпълнителният директор. От фирмата са категорични обаче, че планът за развитие, който имат без човешки капитал – няма как да се случи. Това е едно от предизвикателствата, които откроиха по време на срещата, а имено необходимостта от квалифицирани кадри. За пореден път темата бизнес-образование се превърна в един от основните акценти за такива срещи, обмениха се и конкретни предложения за съвместни действия в тази насока, защото всички участници в срещата са категорични, че нито държавата, нито местната общност или бизнес могат сами да се справят с това предизвикателство, напротив – необходими са общи усилия и конкретни действия. „Основата и добри примери за дуалното обучение в област Габрово ги има, трябва да се продължи да се работи в тази посока и да се надгражда направеното до момента“ – каза областният управител Невена Петкова.

Срещата, която беше предвидена за отбелязване на 25-годишнината на фирмата всъщност се оказа и началото за последващи срещи и дискусии.

След кратки обиколки и запознаване с производството на завода за керамика и на арматура официалните гости участваха и в пресконференция. На нея областният управител отправи поздрав към домакините и акцентира върху значимостта на компанията за развитието на региона ни. „Добрите ви взаимоотношения с бизнес-партньори превърнаха Севлиево в притегателен център за чуждестранни инвестиции. Доставчици на компанията прехвърлиха бизнеса си или част от него в България и откриха нови работни места, а развитието и постиженията на „Идеал стандарт – Видима” допринасят както за благополучието на хората в региона, така и за неговото икономическо развитие. Всичко това е резултат от стремежа ви непрекъснато да се развивате и инвестирате, както в нови технологии, така и в безопасна работна среда.“ – каза Невена Петкова. Тя пожела интелигентно развитие на фирмата, както и да продължават да бъдат лидери на пазара. Като знак на признателност за социално отговорната политика, която фирмата провежда и разбира се за годишнината, която отбелязва областният управител подари  на Ярослав Дончев бронзова пластика – реплика на Ритон от Панагюрското златно съкровище.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото